City of Wind - A Young Shaman (2024)

City of Wind - A Young Shaman

104 minuten 23-07-2024
In de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar is de 17-jarige Ze bezig met zijn laatste jaar op school. En hij doet het heel goed; zijn leraar verwacht dat hij het ver gaat schoppen. Maar Ze heeft al carrière gemaakt: hij is een zeer gerespecteerd sjamaan, die de mensen met raad en daad bijstaat, geholpen door voorouderlijke geesten. Niet iedereen is hiervan onder de indruk: leeftijdgenoot Maralaa vindt het allemaal onzin. En juist tot haar voelt hij zich enorm aangetrokken – en zij tot hem. Samen duiken ze het nachtleven van de stad in. Hoe verhoudt zich dit tot zijn spirituele werk? Ulaanbaatar is een grote stad vol moderne wolkenkrabbers en lelijke gebouwen uit de tijd van de Sovjet-Unie, maar aan de randen van de stad staan ook nog de traditionele joerts. In dit door haarzelf geschreven verhaal, toont debuterend regisseuse Lkhagvadulam Purev-Ochir hoe die tegenstelling tussen oud en nieuw, tussen modern en traditioneel vorm krijgt in het dagelijkse leven. Op delicate wijze wordt Mongolië in beeld gebracht, een land dat net zo veel transformaties en onzekerheden ondergaat als de hoofdpersoon zelf, gespeeld door Tergel Bold-Erdene die voor zijn rol werd bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië.

Regisseur City of Wind - A Young Shaman

Onbekend

Schrijvers City of Wind - A Young Shaman

Onbekend

Cast City of Wind - A Young Shaman

Onbekend

Filmagenda van City of Wind - A Young Shaman

City of Wind - A Young Shaman

Wil jij weten waar City of Wind - A Young Shaman op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar City of Wind - A Young Shaman draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

City of Wind - A Young Shaman informatie

Benieuwd waar City of Wind - A Young Shaman over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over City of Wind - A Young Shaman. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies City of Wind - A Young Shaman al heeft ontvangen.

City of Wind - A Young Shaman trailer

Benieuwd of City of Wind - A Young Shaman iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de City of Wind - A Young Shaman jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij City of Wind - A Young Shaman kunt kijken!