https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/202741-bdcadb2636859d026965692058872affc73bdd35/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Clara Sola (2022)

12 Geweld Grof taalgebruik
Clara, een teruggetrokken 40-jarige vrouw, begint aan een reis om zichzelf te bevrijden van de repressieve religieuze en sociale conventies die haar leven hebben gedomineerd.

Clara Sola

12 Geweld Grof taalgebruik
106 minuten 11-08-2022

Filmposter Clara Sola

Clara, een teruggetrokken 40-jarige vrouw, begint aan een reis om zichzelf te bevrijden van de repressieve religieuze en sociale conventies die haar leven hebben gedomineerd.

Tussen de dieren en de omringende natuur is de veertigjarige Clara volkomen in haar element, maar op het erf van haar huis aan de rand van het Costaricaanse regenwoud beperken paarse linten haar bewegingsruimte. Behept met een bochel en een ontwikkelingsstoornis leeft ze nog altijd onder het beschermende regime van haar toegewijde moeder Fresia, die in haar aandoeningen een teken van Gods voorzienigheid ziet en haar genezende gaven toekent. Door de dorpelingen wordt ze daardoor gezien als een heler, een gave waarmee ze haar gezin onderhoudt. Het leven van de kinderlijke Clara begint te veranderen wanneer ze tijd doorbrengt met Santiago, het vriendje van haar tienernichtje Maria. Hij is een aardige man die graag met Clara in de natuur wandelt en haar op een vriendelijke manier helpt het leven te begrijpen. Als Clara lippenstift uitprobeert, leert hij haar hoe ze haar lippen moet tuiten om ze met een tissue te deppen. Als menstruatiebloed langs haar been loopt, geeft hij haar een doekje en wendt hij zijn ogen af. Het is bijna alsof Clara verrast wordt door een late puberteit en ze voor het eerst seksuele opwinding begint te voelen. Zowel op fysiek als mystiek vlak lijkt Clara haar grenzen te verleggen en in de zoektocht naar haar ware zelf onttrekt Clara zich steeds meer van haar rol als heilige.

Bekijk het aanbod van Clara Sola

Regisseur Clara Sola

Nathalie Álvarez Mesén

Schrijvers Clara Sola

Onbekend

Cast Clara Sola

Wendy Chinchilla Araya
Ana Julia Porras Espinoza
Daniel Castañeda Rincón
Flor María Vargas Chaves

Clara Sola

Wil jij weten waar Clara Sola op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Clara Sola draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Clara Sola informatie

Benieuwd waar Clara Sola over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Clara Sola. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Clara Sola al heeft ontvangen.

Clara Sola trailer

Benieuwd of Clara Sola iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Clara Sola jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Clara Sola kunt kijken!