https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/113107-c0b21fd27f7ab655930c7d98890ed39660175940/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Climax (2019)

16 Geweld Grof taalgebruik
Een bejubelde, bedwelmende en overweldigende film waarin een dansrepetitie volledig uit de hand loopt; decadent, sexy en uitzinnig als een schilderij van Jeroen Bosch.

Climax

16 Geweld Grof taalgebruik
95 minuten Drama 31-01-2019

Recensies Climax

Metacritic: 67,1
MovieMeter: 3,69
Rotten Tomatoes 70

Filmposter Climax

Een bejubelde, bedwelmende en overweldigende film waarin een dansrepetitie volledig uit de hand loopt; decadent, sexy en uitzinnig als een schilderij van Jeroen Bosch.

Een bejubelde, bedwelmende en overweldigende film waarin een dansrepetitie volledig uit de hand loopt; decadent, sexy en uitzinnig als een schilderij van Jeroen Bosch. Regisseur Gaspar Noé (Irréversible) overtreft zichzelf en maakte een film die alles wat je het afgelopen jaar zag in zijn schaduw stelt. Een groep virtuoze dansers verzamelt zich in een afgelegen schoolgebouw om te repeteren. Ze zijn op tournee in de VS. Het is de jaren ’90. De repetitie is een fenomenale en onvergetelijke dans-performance, die overloopt in een feestje om hun aanstaande succes te vieren. De energie is hoog, de dansers zijn opgewonden en het duurt wel even voordat ze door hebben dat er LSD in de Sangria zit. Vanaf dan loopt het totaal en compleet uit de hand. Alle stadia als in Dante’s hel worden doorlopen, met een sensuele, filmische energie zoals waarschijnlijk alleen Noé die kan creëren. Het is bijna ongelofelijk dat deze film in maar 15 dagen is gemaakt. De dansers zijn geen acteurs, maar schitteren als een eclectisch en hypnotiserend collectief. De manier waarop de camera naadloos vloeit en samenwerkt met de fysieke expressie van de dansers is wonderbaarlijk, aanstekelijk en meeslepend. Een gesamtkunstwerk van Noé, zijn vaste cameraman Benoît Debie (Spring Breakers) en choreografe Nina McNeely (Rihanna, Major Lazer), ondersteund door een fantastische soundtrack (Daft Punk, Aphex Twin). Climax was een van de meest besproken en bejubelde films van het afgelopen filmfestival Cannes en won de hoofdprijs in de Quinzaine des Réalisateurs. “Noé is giving us a cinema of sensual outrageousness and excess that makes other films look middleaged and tame” – Guardian “Noé has created a churning, repellent, wildly sexy tanztheaterwerk of pure Boschian decadence and derangement. It’s nice to have him back" – Telegraph “It’s all insane and intoxicating, and what’s perhaps most remarkable is that, ultimately, the ugliness and excess is legitimized by being in the service of an elaborate and ecstatically realized celebration of dancing as an art form” – Film Stage

Regisseur Climax

Gaspar Noé

Schrijvers Climax

Gaspar Noé

Cast Climax

Ashley Biscette
Sofia Boutella
Thea Carla Schott
Romain Guillermic
Souheila Yacoub
Kiddy Smile

Climax

Wil jij weten waar Climax op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Climax draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Climax informatie

Benieuwd waar Climax over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Climax. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Climax al heeft ontvangen.

Climax trailer

Benieuwd of Climax iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Climax jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Climax kunt kijken!