Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour (2023)

Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour

105 minuten 30-03-2023
Scherpe, flamboyante advocaat Krispus Ayena leidt ons langs een fascinerende, complexe zoektocht naar de essentie van gerechtigheid. Ayena verdedigt Dominic Ongwen voor het Internationaal Strafhof. Ongwen is voormalig commandant in het Oegandese Verzetsleger van de Heer van Joseph Kony. Maar Ongwen is zelf ook ontvoerd en gehersenspoeld door datzelfde leger toen hij pas 9 was en dus rijst de vraag: is hij dader of toch ook slachtoffer? Voor het Internationaal Strafhof in Den Haag staat Dominic Ongwen terecht, voormalig commandant in het Verzetsleger van de Heer, een christelijke sekte geleid door Joseph Kony. Het terroriseerde jarenlang Noord-Oeganda met moordpartijen en ontvoeringen van kinderen, die werden gehersenspoeld en tot kindsoldaat of seksslaaf gemaakt. De misdaden waarvan Ongwen wordt verdacht zijn verschrikkelijk. Maar toen hij pas 9 was, is hijzelf ontvoerd door het Verzetsleger. Zijn ouders werden vermoord, hij werd gemarteld, gehersenspoeld en gedwongen te doden. In het spoor van Ongwen’s advocaat Krispus Ayena gaan we heen en weer tussen de rechtszaal en het prachtige Noord-Oeganda op zoek naar de echte betekenis van gerechtigheid en straf. We ontmoeten Joseph Kony’s vrouw en dochters en voeren een surrealistisch gesprek met Kony’s spiritueel adviseur. We zien ook hoe Oegandese gemeenschappen herstellen van trauma – en hoe dat botst met de fundamenten van het Internationaal Strafhof. Wanneer verandert een slachtoffer in een dader?  

Regisseur Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour

Onbekend

Schrijvers Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour

Onbekend

Cast Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour

Onbekend

Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour

Wil jij weten waar Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour informatie

Benieuwd waar Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour al heeft ontvangen.

Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour trailer

Benieuwd of Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Club Amnesty: Theatre of Violence: MTM on Tour kunt kijken!