Con el viento

Regisseur Meritxell Colells speelfilmdebuut werd geprezen om de compacte stilering en het spel van de niet-professionele acteurs enwas onder meer te zien op de filmfestivals van Berlijn en Chicago.

Bekijk trailer

Con el viento

105 minuten Drama 01-08-2019
MovieMeter: 4
Regisseur Meritxell Colells speelfilmdebuut werd geprezen om de compacte stilering en het spel van de niet-professionele acteurs enwas onder meer te zien op de filmfestivals van Berlijn en Chicago.

Danseres Mónica woont al heel lang in Buenos Aires; als haar vader op sterven ligt, vliegt ze gauw naar Spanje. Terug in het afgelegen geboortedorp wordt ze geconfronteerd met het verleden; in de dans vindt ze uitdrukking voor haar gevoelens. Con el viento werd geselecteerd voor de festivals van Berlijn en Chicago, maar was in Nederland nog niet te zien. Eigenlijk wil Monica na het overlijden van haar vader zo snel mogelijk terugkeren naar Buenos Aires. Maar iets zegt haar toch tijd door te brengen met haar zuster en moeder. In vele lagen wollen kleren gewikkeld trotseert Mónica de extreme winterkou in het afgelegen dorp in de omgeving van Burgos. Ze vindt warmte in de familie, maar kan ook niet ontsnappen aan het verleden. Dansend vindt Mónica een uitweg voor haar emoties. Regisseur Meritxell Colell (Barcelona, 1983) maakte een aantal korte films voor Con el viento. Haar speelfilmdebuut vond meteen weerklank in het festivalcircuit; Con el viento was onder meer te zien op de filmfestivals van Berlijn en Chicago. De film werd geprezen om de compacte stilering en het spel van de niet-professionele acteurs. Previously Unreleased. Deze zomer besteedt Eye aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar volgens Eye onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Onder de noemer Previously Unreleased zijn deze zomer acht van deze films te zien. Journalisten van de Filmkrant leiden de premièrevoorstellingen in. De titels zijn geselecteerd uit het aanbod van de internationale festivals en bestrijken het veelzijdige spectrum van de internationale arthousefilm. Dit jaar staan onder meer de nieuwste producties van Guy Maddin, Corneliu Porumboiu, Bi Gan, Aleksei German Jr., Roberto Minervini en Domingo Sotomayor op het programma.

Geregisseerd door

Meritxell Colell

Schrijvers

Meritxell Colell

Cast

Ana Fernández
Elena Martín
Concha Canal
Mónica García

Alternatieve titels

Lands of Loneliness

Con el viento

Facing the Wind

Bioscoopagenda van Con el viento

Helaas draait Con el viento niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-08-2019.

Con el viento

Wil jij weten waar Con el viento op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Con el viento draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Con el viento informatie

Benieuwd waar Con el viento over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Con el viento. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Con el viento al heeft ontvangen.

Con el viento trailer

Benieuwd of Con el viento iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Con el viento jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Con el viento kunt kijken!