Concerto: A Beethoven Journey (2014)

Concerto: A Beethoven Journey

93 minuten Drama, Documentaire, Historisch, Biografisch 2014

Recensies Concerto: A Beethoven Journey

Filmposter Concerto: A Beethoven Journey

De afgelopen vier jaar wijdde de Noorse pianist Leif Ove Andsnes zich volledig aan Beethoven, die hij als de grootste componist aller tijden beschouwt. Door zich te concentreren op één componist kan hij dieper graven, met als einddoel het beter begrijpen van diens muziek. In die vier jaar nam Andsnes met het Mahler Chamber Orchestra de vijf pianoconcerten op – hij dirigeert vanaf de piano – waarna een wereldtournee volgde. Ook speelde Andsnes Beethovens kamermuziek, van de Kreutzersonate tot de pianosonates. Maar de nadruk ligt op de pianoconcerten, die Andsnes omschrijft als “magische stukken.” In deze documentaire van Phil Grabsky vertelt Andsnes vol enthousiasme en met veel kennis van zaken over de concerten – van de vitale en virtuoze jeugdwerken tot de epische, hoogst originele laatste drie.
Filmposter Filmposter Concerto: A Beethoven Journey

Regisseur Concerto: A Beethoven Journey

Phil Grabsky

Schrijvers Concerto: A Beethoven Journey

Onbekend

Cast Concerto: A Beethoven Journey

Stephan Grothgar

Filmagenda van Concerto: A Beethoven Journey

Concerto: A Beethoven Journey

Wil jij weten waar Concerto: A Beethoven Journey op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Concerto: A Beethoven Journey draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Concerto: A Beethoven Journey informatie

Benieuwd waar Concerto: A Beethoven Journey over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Concerto: A Beethoven Journey. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Concerto: A Beethoven Journey al heeft ontvangen.

Concerto: A Beethoven Journey trailer

Benieuwd of Concerto: A Beethoven Journey iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Concerto: A Beethoven Journey jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Concerto: A Beethoven Journey kunt kijken!