https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/162260-d51af4cb721c0233b94f4107679e6fc03dc8f838/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Corpus Christi (2020)

16 Geweld Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans.

Corpus Christi

16 Geweld Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
116 minuten Drama 08-10-2020

Recensies Corpus Christi

Metacritic: 69,1

Filmposter Corpus Christi

Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans.

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter. Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans. Regisseur Jan Komasa, die het verhaal baseerde op ware gebeurtenissen, gooide met deze speelfilm internationaal hoge ogen. Corpus Christi werd genomineerd voor een Oscar en heeft wereldwijd zo’n 50 prijzen gewonnen. Dit jaar was de film één van de absolute publieksfavorieten op IFFR.

Regisseur Corpus Christi

Jan Komasa

Schrijvers Corpus Christi

Mateusz Pacewicz

Cast Corpus Christi

Lukasz Simlat
Bartosz Bielenia
Aleksandra Konieczna
Tomasz Zietek
Eliza Rycembel

Filmagenda van Corpus Christi

Corpus Christi

Wil jij weten waar Corpus Christi op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Corpus Christi draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Corpus Christi informatie

Benieuwd waar Corpus Christi over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Corpus Christi. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Corpus Christi al heeft ontvangen.

Corpus Christi trailer

Benieuwd of Corpus Christi iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Corpus Christi jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Corpus Christi kunt kijken!