Family Nest (1979)

AL Grof taalgebruik
Béla Tarrs eerste, digitaal gerestaureerde, lange film is een docudrama over een jong echtpaar met kind, die bij de ouders van de jongen inwonen.

Family Nest

AL Grof taalgebruik
108 minuten Drama 1979

Recensies Family Nest

MovieMeter: 3,15
Rotten Tomatoes 80

Filmposter Family Nest

Béla Tarrs eerste, digitaal gerestaureerde, lange film is een docudrama over een jong echtpaar met kind, die bij de ouders van de jongen inwonen.

Béla Tarrs eerste lange film is een docudrama over een jong echtpaar met kind, die bij de ouders van de jongen inwonen. De benepen leefruimte geeft aanleiding tot spanningen en conflicten die het huwelijk op springen zetten. Irén en haar dochtertje Krisztike zitten opeengepakt in een flatje in een buitenwijk. Kamer en keuken moeten ze delen met vier familieleden van haar man, die in het leger zit. Op deze benauwende plek eindigt elk klein probleem in een knallende ruzie. Iréns schoonvader maakt zijn zoon ook nog eens jaloers en zet hem tegen haar op. Irén breekt in in een armoedige, tijdelijke flat, in de hoop dat ze met het kind niet uit huis zal worden uitgezet. Ze zijn ervan overtuigd dat een eigen flat al hun problemen zal oplossen. Deze klassieke documentaire-speelfilm van de 'Boedapest School' beschrijft in close-ups het jonge stel in crisis. Tarrs eerste lange film Family Nest is een indringend docudrama over de alledaagse werkelijkheid, het 'reëel bestaand socialisme', en oogt als een cinéma vérité-productie. Digitale restauratie. De film is zowel Nederlands als Engels ondertiteld beschikbaar.
Filmposter Filmposter Family Nest

Regisseur Family Nest

Béla Tarr

Schrijvers Family Nest

Béla Tarr

Cast Family Nest

Gábor Kun
László Horváth
Laszlone Horvath
Gábor Ifj. Kun
Irén Szajki

Alternatieve titels

Family Nest

Családi tüzfészek

Family Nest

Wil jij weten waar Family Nest op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Family Nest draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Family Nest informatie

Benieuwd waar Family Nest over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Family Nest. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Family Nest al heeft ontvangen.

Family Nest trailer

Benieuwd of Family Nest iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Family Nest jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Family Nest kunt kijken!