Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs (2022)

Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs

30-06-2022
_____ LET OP! Bart Jan de Graaf is verhinderd op de eerder gecommuniceerde startdatum vrijdag 13 mei. De cursus start daarom een week later en loopt een week langer door. De startdatum is nu dus vrijdag 20 mei en de laatste cursusdag is vrijdag 24 juni.  _____ Zesdelige cursus door cultuurhistoricus Bart Jan de Graaf uit Sittard over het ontstaan van Kunstenaarskolonies. Plekken waar kunstenaars zich lieten inspireren door de eenvoud en authenticiteit. Het schilderachtige of pittoreske wordt een belangrijk thema in de kunst. Met de oprukkende industrialisatie komen natuur en platteland in beeld als tegenhanger van de moderne stedelijke beschaving. Waar aanvankelijk de stad geldt als het vanzelfsprekende domein van de kunstenaar, trekt deze kunstenaar vanaf ongeveer 1830 naar het platteland om zich te laven aan de ‘eenvoud’ en het ‘oorspronkelijke’. Op het platteland en in de natuur vindt men nog het onbedorven leven en kun je je laten inspireren door de wonderen van de schepping. De lezingen zijn in ons Filmtheater op de vrijdagen 20 en 27 mei; 3, 10, 17 en 24 juni van 10.00 tot 12.00 uur. _____ * Je betaalt 85 euro voor de hele reeks. * Je bewaart je ticket en neemt dat iedere week mee. * De cursusochtenden zijn niet los te bezoeken. * Een pauzedrankje is niet inbegrepen in de prijs. * Kortingen (bijvoorbeeld onze DNS Filmpas) zijn niet van toepassing op deze cursus.

Regisseur Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs

Bart Jan de Graaf

Schrijvers Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs

Onbekend

Cast Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs

Onbekend

Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs

Wil jij weten waar Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs informatie

Benieuwd waar Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs al heeft ontvangen.

Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs trailer

Benieuwd of Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Cursus Kunstenaarskolonies. Op zoek naar het paradijs kunt kijken!