https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/126300-5d2ea6faf9a7a7ef840341ccee5f0f8fa08880d1/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

An Elephant Sitting Still (2019)

16
Een vier uur durende kroniek van verdovende wanhoop over mensen die gebukt gaan onder economische crisis en nihilistische toekomstperspectieven.

Bekijk trailer

An Elephant Sitting Still

16
230 minuten Drama 06-06-2019

Recensies An Elephant Sitting Still

Metacritic: 86,1
MovieMeter: 4

Filmposter An Elephant Sitting Still

Een vier uur durende kroniek van verdovende wanhoop over mensen die gebukt gaan onder economische crisis en nihilistische toekomstperspectieven.

Het diep melancholische drama An Elephant Sitting Still van de Chinese filmregisseur Hu Bo volgt vier ontevreden jongeren en kleine criminelen die in een voormalige industriestad in het noorden van China wonen. In deze vier uur durende kroniek van verdovende wanhoop, die zich afspeelt in de loop van één enkele dag, maken we kennis met Wei Bu, een tienerjongen die overgeleverd is aan zijn wrede vader en de bullebakken op school; zijn liefje Huang Ling, die een affaire met een leraar heeft die op internet terecht komt; Wang Jin, een oudere man die door zijn familie naar een verpleeghuis wordt gestuurd en tenslotte Yu Cheng een ellendige, overspelige lokale crimineel. Een voice-over opent de film met een parabel over een olifant die onbeweeglijk in de stad Manzhouli zit, zijn ogen sluitend voor de chaos in zijn omgeving. Hu lijkt hiermee te suggereren dat onwetendheid een manier van overleven is, of dat sommigen door de vernedering van het dagelijks leven worden verlamd. Hoewel de nadruk vooral ligt op de identiteit van de personages, laat de film er geen twijfel over bestaan ​​dat hun emotionele problemen en nihilistische vooruitzichten direct of indirect worden veroorzaakt door de economische depressie van de stad. Hu Bo's film over mensen die gebukt gaan onder de economische crisis is een intiem, empathisch en vooral gevoelig portret van menselijk lijden. Tragisch genoeg pleegde de 29-jarige Hu Bo zelfmoord kort nadat zijn film was voltooid. Daarom is het bijna onmogelijk om zijn film niet te lezen als een soort nihilistische zelfmoordbrief. Toch suggereert de zorg waarmee Hu zijn karakters weergeeft anders. Hoewel hij vaak lange takes gebruikt in de stijl van zijn mentor Béla Tarr, voelt het niet als trage cinema. De camera is fascinerend en vaak in beweging, cirkelt rond de personages en volgt hen op de voet tot het bitterzoete einde van de film.
An Elephant Sitting Still An Elephant Sitting Still An Elephant Sitting Still An Elephant Sitting Still
Filmposter Filmposter An Elephant Sitting Still

Regisseurs An Elephant Sitting Still

Hu Bo

Bo Hu

Schrijvers An Elephant Sitting Still

Bo Hu

Cast An Elephant Sitting Still

Congxi Li
Yu Zhang
Uvin Wang
Yuchang Peng

Alternatieve titels

An Elephant Sitting Still

Da Xiang Xi di er Zuo

Filmagenda van An Elephant Sitting Still

Filmagenda deze week Deze week Week 28

An Elephant Sitting Still draait helaas niet in de bioscoop

An Elephant Sitting Still

Wil jij weten waar An Elephant Sitting Still op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar An Elephant Sitting Still draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

An Elephant Sitting Still informatie

Benieuwd waar An Elephant Sitting Still over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over An Elephant Sitting Still. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies An Elephant Sitting Still al heeft ontvangen.

An Elephant Sitting Still trailer

Benieuwd of An Elephant Sitting Still iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de An Elephant Sitting Still jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij An Elephant Sitting Still kunt kijken!