Danish Collector: DeLacroix To Gauguin (2021)

Danish Collector: DeLacroix To Gauguin

2021
Deze film is onderdeel van Arts in Cinema; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je alles wat je wilt weten op een toegankelijke en onderhoudende manier. Bekijk HIER het volledige Arts in Cinema-programma. Danish Collector: DeLacroix To Gauguin Lange tijd was niemand geïnteresseerd in de kunst van het Impressionisme. Kunstenaars als Monet, Degas en Renoir werden belastert, aangevallen, met als gevolg dat zij straatarm achterbleven. Toen gebeurde er iets opmerkelijks. Een nieuw soort verzamelaars kwam op en al snel streden zij om elk werk van deze nieuwe, radicale kunstenaars dat zij konden vinden. Onder hen was de visionaire Deense zakenman Wilhelm Hansen. Het was een buitengewoon moment in de kunstgeschiedenis, vol drama, intriges en bedrog. Sommige verzamelaar herkennen we misschien, andere niet, maar Hansen legde een opmerkelijke collectie aan in zijn zomerhuis Ordrupgaard, in de buitenwijken van Kopenhagen. Exhibition On Screen vertelt zijn fascinerende verhaal en brengt, met exclusieve toegang tot een uitverkochte tentoonstelling in de Royal Academy in Londen, de buitengewone collectie naar het grote scherm in glorieuze high-definition. Van Hansen’s prachtige huis en tuinen in Ordrupgaard tot de straten van het bohemienachtige Parijs, deze film neemt u mee op een reis naar enkele van de beste voorbeelden van 19e-eeuwse Franse kunst die ooit zijn verzameld. Over de galerie: De Ordrupgaard Collection van Denemarken is een schatkamer met enkele van de mooiste impressionistische werken die ooit geschilderd zijn. Zij omvat realistische schilderijen van Corot, Delacroix en Courbet; landschappen van Monet, Pissarro, Cézanne en Sisley; en prachtig geobserveerde portretten van Degas, Manet, Morisot en Gonzalès.

Regisseur Danish Collector: DeLacroix To Gauguin

David Bickerstaff

Schrijvers Danish Collector: DeLacroix To Gauguin

Onbekend

Cast Danish Collector: DeLacroix To Gauguin

Onbekend

Filmagenda van Danish Collector: DeLacroix To Gauguin

Danish Collector: DeLacroix To Gauguin

Wil jij weten waar Danish Collector: DeLacroix To Gauguin op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Danish Collector: DeLacroix To Gauguin draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Danish Collector: DeLacroix To Gauguin informatie

Benieuwd waar Danish Collector: DeLacroix To Gauguin over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Danish Collector: DeLacroix To Gauguin. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Danish Collector: DeLacroix To Gauguin al heeft ontvangen.

Danish Collector: DeLacroix To Gauguin trailer

Benieuwd of Danish Collector: DeLacroix To Gauguin iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Danish Collector: DeLacroix To Gauguin jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Danish Collector: DeLacroix To Gauguin kunt kijken!