https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/214674-c8ab941c5174e48c865fe921f99670ac9135db24/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Das Lehrerzimmer (2023)

6
Wanneer een van haar leerlingen verdacht wordt van diefstal, besluit lerares Carla Nowak de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Gevangen tussen haar idealen en het schoolsysteem, dreigen de gevolgen van haar daden haar te breken.

Das Lehrerzimmer

6
98 minuten 16-11-2023

Filmposter Das Lehrerzimmer

Wanneer een van haar leerlingen verdacht wordt van diefstal, besluit lerares Carla Nowak de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Gevangen tussen haar idealen en het schoolsysteem, dreigen de gevolgen van haar daden haar te breken.

De Duitse film Das Lehrerzimmer is een meeslepend schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt. Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak (Leonie Benesch) werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid? Actrice Leonie Benesch zet een indrukwekkende prestatie neer als Carla Novak. De film is genomineerd voor de Oscar Beste Buitenlandse Film, en won de Duitse Filmprijzen voor (onder andere) Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice.

Regisseur Das Lehrerzimmer

Ilker Çatak

Schrijvers Das Lehrerzimmer

Onbekend

Cast Das Lehrerzimmer

Leonie Benesch
Leonard Stettnisch
Eva Löbau
Michael Klammer

Filmagenda van Das Lehrerzimmer

Das Lehrerzimmer

Wil jij weten waar Das Lehrerzimmer op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Das Lehrerzimmer draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Das Lehrerzimmer informatie

Benieuwd waar Das Lehrerzimmer over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Das Lehrerzimmer. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Das Lehrerzimmer al heeft ontvangen.

Das Lehrerzimmer trailer

Benieuwd of Das Lehrerzimmer iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Das Lehrerzimmer jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Das Lehrerzimmer kunt kijken!