https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/112856-dc8b6e0de6db2b9a1d28d73ac5b6bd5228ee9a6a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Das schweigende Klassenzimmer (2019)

12 Angst Discriminatie Geweld Grof taalgebruik
Waargebeurd verhaal over een scholierenprotest in de DDR tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjet-troepen in 1956. Soms is stilte het luidste protest.

Das schweigende Klassenzimmer

12 Angst Discriminatie Geweld Grof taalgebruik
111 minuten Drama 17-01-2019

Recensies Das schweigende Klassenzimmer

MovieMeter: 3,57

Filmposter Das schweigende Klassenzimmer

Waargebeurd verhaal over een scholierenprotest in de DDR tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjet-troepen in 1956. Soms is stilte het luidste protest.

Waargebeurd verhaal. Het is 1956 en tijdens een bezoek aan een bioscoop in West Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Terug in Stalinstadt (nu Eissenhüttenstadt) willen ze uit solidariteit met de gevallen slachtoffers een gebaar maken. Ze krijgen hun hele klas mee en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Dit simpele gebaar veroorzaakt flink wat onrust. In eerste instantie doet de schooldirecteur het af als een onschuldige puberdaad. Als het incident echter ter ore komt van het ministerie van Onderwijs beoordeelt de minister het als een contrarevolutionaire daad en eist dat de organisator binnen een week bekend wordt gemaakt. De klas blijft solidair met elkaar en de scholieren weigeren dit, wat verstrekkende gevolgen heeft voor hun verdere leven.... Das schweigende Klassenzimmer is een boeiend en moedig hoofdstuk uit de Koude Oorlog. Gebaseerd op de persoonlijke ervaringen en het indrukwekkende gelijknamige boek van Dietrich Garstka - een van de 19 scholieren die door een simpel gebaar een geheel staatsapparaat op zich af kregen. De bekroonde regisseur en scriptschrijver Lars Kraume (winnaar German Film Award in 2016 voor de politieke thriller The People vs. Fritz Bauer) verzamelde een indrukwekkende cast bestaande uit een aantal veelbelovende opkomende- en gerenommeerde acteurs. De film kreeg zijn wereldwijde premiere op het Filmfestival Berlijn in het Gala programma. In 2008 verscheen de Nederlandse vertaling van het boek onder de titel "De zwijgende klas".

Bekijk het aanbod van Das schweigende Klassenzimmer

Regisseurs Das schweigende Klassenzimmer

Lars Kraume

Lars Kraum

Schrijvers Das schweigende Klassenzimmer

Lars Kraume

Dietrich Garstka

Cast Das schweigende Klassenzimmer

Isaiah Michalski
Leonard Scheicher
Tom Gramenz
Lena Klenke

Alternatieve titels

Das schweigende Klassenzimmer

The Silent Revolution

Das schweigende Klassenzimmer

Wil jij weten waar Das schweigende Klassenzimmer op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Das schweigende Klassenzimmer draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Das schweigende Klassenzimmer informatie

Benieuwd waar Das schweigende Klassenzimmer over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Das schweigende Klassenzimmer. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Das schweigende Klassenzimmer al heeft ontvangen.

Das schweigende Klassenzimmer trailer

Benieuwd of Das schweigende Klassenzimmer iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Das schweigende Klassenzimmer jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Das schweigende Klassenzimmer kunt kijken!