Dawson City: Frozen Time

Het was een bizarre ontdekking: in 1978 stuitte een bulldozer onder een zwembad op een schat aan filmblikken begraven in een ijsvlakte in Dawson City, Canada.

Bekijk trailer

Dawson City: Frozen Time

120 minuten Historisch 06-09-2018
Metacritic: 85,1
MovieMeter: 3,63
Rotten Tomatoes 100
Het was een bizarre ontdekking: in 1978 stuitte een bulldozer onder een zwembad op een schat aan filmblikken begraven in een ijsvlakte in Dawson City, Canada.

Het was een bizarre ontdekking: in 1978 stuitte een bulldozer onder een zwembad op een schat aan filmblikken begraven in een ijsvlakte in Dawson City, Canada. In de permafrost waren meer dan 500 nitraatrollen uit de vroege jaren 1900 bewaard gebleven. Dawson City was het centrum van de Canadese goudkoorts die destijds 100.000 goudzoekers naar het gebied trok. Het was ook de laatste halte voor de films en nieuwsreportages die hier vertoond werden. Deze werden zelden tot nooit teruggebracht naar de distributeur. Filmmaker Bill Morrison (Decasia) verweeft een betoverend verhaal over deze teruggevonden beelden met de tragische verdrijving van de inheemse bevolking door de Klondike-goudkoorts. Oude bioscoopjournaals over de grote wereldgebeurtenissen mengen zich met spookachtige scènes uit de vroegste tijd van Hollywood-cinema. De zinderende, mysterieuze soundtrack is van Alex Somers (Sigur Rós).

Geregisseerd door

Bill Morrison

Schrijvers

Bill Morrison

Cast

Kathy Jones-Gates
Michael Gates
Sam Kula
Bill O'Farrell

Alternatieve titels

Dawson City: Frozen Time (Previously Unreleased)

Dawson City: Frozen Time

Bioscoopagenda van Dawson City: Frozen Time

Helaas draait Dawson City: Frozen Time niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 06-09-2018.

Dawson City: Frozen Time

Wil jij weten waar Dawson City: Frozen Time op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Dawson City: Frozen Time draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Dawson City: Frozen Time informatie

Benieuwd waar Dawson City: Frozen Time over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Dawson City: Frozen Time. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Dawson City: Frozen Time al heeft ontvangen.

Dawson City: Frozen Time trailer

Benieuwd of Dawson City: Frozen Time iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Dawson City: Frozen Time jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Dawson City: Frozen Time kunt kijken!