de aanslag (1986)

12 Geweld Grof taalgebruik

de aanslag

12 Geweld Grof taalgebruik
135 minuten Drama, Oorlog, Romantiek, Historisch 1986

Recensies de aanslag

MovieMeter: 3,45

Filmposter de aanslag

De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn einde. Bij een verzetsdaad wordt een NSB'er doodgeschoten. Het dode lichaam wordt door de buren van de 12-jarig Anton Steenwijk voor zijn huis neergelegd. Bij de daaropvolgende wraakactie is de jongen getuige van de dood van zijn ouders en broer. De traumatische gebeurtenis zal Anton nooit meer loslaten. Ook niet wanneer hij inmiddels arts is en trouwt met een vrouw die het evenbeeld is van de vrouw die hij in de dodelijke nacht ontmoette in de gevangenis. De aanslag blijft als een rode draad door zijn leven lopen. Zo ontmoet Anton tijdens relletjes in Amsterdam in verband met de Hongaarse opstand in 1956 de zoon van de vermoorde NSB'er. Tien jaar daarna loopt hij de verzetsman tegen het lijf die de daad pleegde. De ontknoping van het verleden komt wanneer hij in 1983 zijn oude buurmeisje ontmoet. Zij vertelt Anton waarom het lichaam van de doodgeschoten NSB'er destijds in zijn voortuin belandde. Is daarmee de cirkel rond en kan Anton eindelijk berusten in wat er gebeurde?
Filmposter Filmposter de aanslag

Regisseur de aanslag

Fons Rademakers

Schrijvers de aanslag

Gerard Soeteman

Harry Mulisch

Cast de aanslag

John Kraaykamp
Monique van de Ven
Derek de Lint
Marc van Uchelen

Alternatieve titels

de aanslag

The Assault

de aanslag

Wil jij weten waar de aanslag op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar de aanslag draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

de aanslag informatie

Benieuwd waar de aanslag over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over de aanslag. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies de aanslag al heeft ontvangen.

de aanslag trailer

Benieuwd of de aanslag iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de de aanslag jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij de aanslag kunt kijken!