De Acht (2024)

De Acht

68 minuten 18-07-2024
De koers staat nooit stil… De Acht van Chaam wordt sinds 1933 georganiseerd in het Brabantse dorp Chaam. In de heroïsche documentaire De Acht – de koers staat nooit stil… volgen we de vrijwilligers die ieder jaar weer een klein wonder verrichten. Met veel liefde, veerkracht en doorzettingsvermogen biedt dat kleine dorpje ieder jaar dapper weerstand tegen de snel veranderende buitenwereld. Eén dag per jaar stijgt het dorp boven zichzelf uit. De wielerkoers is zelfs uitgeroepen tot immaterieel erfgoed. De koers is niet alleen van levensbelang voor de leefbaarheid van het dorp, dat is het ook voor de leden van het comité: “zonder koers ben ik toch wel een klein zielig menneke”, zegt een van hen. Als corona uitbreekt en een van de belangrijkste vrijwilligers overlijdt (Theo was al 50 jaar lid!), staat het belangrijkste evenement van Chaam danig onder druk.

Regisseur De Acht

Onbekend

Schrijvers De Acht

Onbekend

Cast De Acht

Onbekend

De Acht

Wil jij weten waar De Acht op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Acht draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Acht informatie

Benieuwd waar De Acht over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Acht. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Acht al heeft ontvangen.

De Acht trailer

Benieuwd of De Acht iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Acht jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Acht kunt kijken!