De Avonturen van Pietje Bell (2020)

De Avonturen van Pietje Bell

83 minuten 01-12-2020
Pietje Bell en zijn kornuiten hebben besloten om een circus op te richten en zetten al doende de boel op stelten. De circusvoorstelling is een groot succes, maar wanneer Pietje gaat optreden als goochelaar ontstaat er brand en vlucht het publiek gillend naar buiten. Pietje en Engeltje slagen erin het brandje te blussen en gaan er vandoor. Ze belanden op de schuit van de dieven Teun en Klok, worden gevangen gezet maar weten te ontsnappen én de dieven bij de commissaris van politie op te brengen. Tante Cato slaakt een zucht van verlichting. Regisseur Henk van der Linden geldt als de pionier van de Nederlandse kinderfilm: tussen 1952 en 1985 maakte hij een veertigtal lange speelfilms, veelal gebaseerd op bekende kinderboeken en stripverhalen zoals De avonturen van Dik Trom, Sjors en Sjimmie en Billy Turf. De eigenzinnige Henk van der Linden was niet alleen regisseur maar allround vakman: voor De Avonturen van Pietje Bell trad hij zowel als producent, scenarist, decorontwerper, cameraman en editor op. Bijzonderheden In het weekend van 12 en 13 december zet Filmhuis De Spiegel in samenwerking met CineSud Henk van der Linden in het zonnetje, met onder andere vertoningen van Vier Rakkers en een Oude Jeep, De Avonturen van Pietje Bell en de documentaire Henk van der Linden, Pionier van de Nederlandse Kinderfilm. Zaterdag 12 december: - Vier Rakkers en een Oude Jeep (14.00 uur) - Henk van der Linden, Pionier van de Nederlandse Kinderfilm (17.00 uur) - De Avonturen van Pietje Bell (20.00 uur) Zondag 13 december: - Avonturen van Pietje Bell (14.00 uur) - Henk van der Linden, Pionier van de Nederlandse Kinderfilm (16.00 uur) - Vier Rakkers en een Oude Jeep (19.00 uur) Voordeelticket zaterdag of zondag: Spiegelpashouders: € 16,50 / Geen Spiegelpashouders: € 22,50 Mochten er bezoekers zijn die slechts één van de drie films willen zien dan is dat geen enkel probleem.

Regisseur De Avonturen van Pietje Bell

Onbekend

Schrijvers De Avonturen van Pietje Bell

Onbekend

Cast De Avonturen van Pietje Bell

Onbekend

De Avonturen van Pietje Bell

Wil jij weten waar De Avonturen van Pietje Bell op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Avonturen van Pietje Bell draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Avonturen van Pietje Bell informatie

Benieuwd waar De Avonturen van Pietje Bell over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Avonturen van Pietje Bell. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Avonturen van Pietje Bell al heeft ontvangen.

De Avonturen van Pietje Bell trailer

Benieuwd of De Avonturen van Pietje Bell iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Avonturen van Pietje Bell jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Avonturen van Pietje Bell kunt kijken!