https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/127873-3557802f7261d93b126d051ee1ff3252ba9bea43/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

De Belofte van Pisa (2019)

12 Angst Discriminatie Geweld Drugs en/of alcoholmisbruik Seks Grof taalgebruik
Samir, kan fantastisch trompet spelen en wordt toegelaten op het Muzieklyceum. Op eigen houtje begint hij op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is.

De Belofte van Pisa

12 Angst Discriminatie Geweld Drugs en/of alcoholmisbruik Seks Grof taalgebruik
110 minuten Drama 10-10-2019

Recensies De Belofte van Pisa

Filmposter De Belofte van Pisa

Samir, kan fantastisch trompet spelen en wordt toegelaten op het Muzieklyceum. Op eigen houtje begint hij op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is.

Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Sam’s tien jaar oudere broer Mo en zijn vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid. Hoewel Sam geen noot kan lezen is de strenge docent Fred Morenissen, door iedereen Pluizenbol genoemd, zo onder de indruk dat hij wordt toegelaten tot het Lyceum. Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen en belooft op zijn beurt om hem hierbij te helpen. Op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval terwijl Sam machteloos toekijkt. Op eigen houtje begint hij op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is. Tot Sam’s verbazing wordt Annelies, het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem. Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover de pesterijen van zijn klasgenoot IJsbrand en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen. Zo goed en kwaad als gaat houdt Sam de twee werelden gescheiden. Maar als de rechtszaak van Mo een onverwachte wending krijgt, Annelies hem in de steek laat en Sam uit huis wordt gezet wordt het wel heel moeilijk om zich aan De Belofte van Pisa te houden. De Belofte van Pisa is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour.

Regisseur De Belofte van Pisa

Norbert ter Hall

Schrijvers De Belofte van Pisa

Mano Bouzamour

Robert Alberdingk Thijm

Cast De Belofte van Pisa

Monic Hendrickx
Yorick van Wageningen
Thor Braun
Nadia Abdelouafi
Nora el Koussour
Jesse Meester
Aziz Akazim
Sjaak
Ghalil Biada

Filmagenda van De Belofte van Pisa

De Belofte van Pisa

Wil jij weten waar De Belofte van Pisa op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Belofte van Pisa draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Belofte van Pisa informatie

Benieuwd waar De Belofte van Pisa over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Belofte van Pisa. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Belofte van Pisa al heeft ontvangen.

De Belofte van Pisa trailer

Benieuwd of De Belofte van Pisa iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Belofte van Pisa jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Belofte van Pisa kunt kijken!