https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/216152-552797d6be810db0be04ad0e0f0fb6da2d36f2fa/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

De Bezette Stad (2021)

AL
Het verleden botst met het heden: een levendige reis van de nazi-bezetting van Amsterdam tot de laatste jaren van pandemie en protest.

De Bezette Stad

AL
251 minuten 2021

Filmposter De Bezette Stad

Het verleden botst met het heden: een levendige reis van de nazi-bezetting van Amsterdam tot de laatste jaren van pandemie en protest.

Reserveer ook de stadswandeling Wageningen Het verleden botst met ons heden in Steve McQueens gedurfde documentaire De Bezette Stad, geïnspireerd op het boek Atlas van een Bezette Stad. Amsterdam 1940-1945 van Bianca Stigter. McQueen creëert twee in elkaar grijpende portretten: het ene toont van deur tot deur de nazi bezetting die de stad nog steeds achtervolgt, het andere is een levendige reis door de laatste jaren van pandemie en protest. Wat naar voren komt, is zowel verpletterend als hoopgevend, een verreikende meditatie over geheugen, tijd en wat er in het verschiet ligt. Op 2 en 9 december wordt deze 4,5 uur (!) durende documentaire voorafgegaan door een stadswandeling van 'Gilde Wageningen', waarin we de verhalen van de bezetting in Wageningen van deur tot deur bespreken. Deze stadswandeling is alleen telefonisch (0317-414029) te reserveren met een maximum van 15 personen en kost 5 euro. De 1 uur durende wandeling start om 13:00 uur, de film start om 14:30. Nieuwsuur maakte een item over de film. Zie HIER.  

Regisseur De Bezette Stad

Steve McQueen

Schrijvers De Bezette Stad

Onbekend

Cast De Bezette Stad

Carice van Houten

Filmagenda van De Bezette Stad

De Bezette Stad

Wil jij weten waar De Bezette Stad op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Bezette Stad draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Bezette Stad informatie

Benieuwd waar De Bezette Stad over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Bezette Stad. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Bezette Stad al heeft ontvangen.

De Bezette Stad trailer

Benieuwd of De Bezette Stad iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Bezette Stad jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Bezette Stad kunt kijken!