DE BLAUWE MAAGD

DE BLAUWE MAAGD

90 minuten
Éénmalige vertoning op zondag 6 oktober. De Provence, jaren zestig. Het Nederlandse echtpaar Thomas en Nathalie komt aan in het middeleeuwse bergdorpje Les Cordeliers. Tien jaar geleden vierden ze hier hun huwelijk en ze zijn nog steeds smoorverliefd op elkaar. Het dorp lijkt verlaten en Thomas gaat in zijn eentje op onderzoek uit. Wanneer hij een oudere man in middeleeuwse kleding tegenkomt, wordt de man meteen neergeschoten met een pijl. Thomas snelt terug naar het dorpsplein, maar Nathalie is verdwenen. Wanhopig rent Thomas door de straten van het dorp en opeens wordt hij een donkere woning in getrokken, waar een aantal vervaarlijk ogende Fransmannen op hem staan te wachten. Nathalie blijkt ontvoerd te zijn door Les Jacobins, een naburig dorp waarmee de Cordeliers al eeuwen in een vete zijn verwikkeld. Ze stellen Thomas voor de keuze: als hij zijn vrouw ooit nog wil terugzien, zal hij de kant van de Cordeliers moeten kiezen in deze vete Na afloop van de film vertonen we de making-of en vindt er een nagesprek plaats met regisseur Tim Klok, actrice Sytske van der Ster en scenarist Joeri Pruys.

Geregisseerd door

Tim Klok

Schrijvers

Onbekend

Cast

Pierre Bokma
Sytske van der Ster
Léonard Barkley en Tatiana Chiline

Bioscoopagenda van DE BLAUWE MAAGD

DE BLAUWE MAAGD

Wil jij weten waar DE BLAUWE MAAGD op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar DE BLAUWE MAAGD draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

DE BLAUWE MAAGD informatie

Benieuwd waar DE BLAUWE MAAGD over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over DE BLAUWE MAAGD. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies DE BLAUWE MAAGD al heeft ontvangen.

DE BLAUWE MAAGD trailer

Benieuwd of DE BLAUWE MAAGD iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de DE BLAUWE MAAGD jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij DE BLAUWE MAAGD kunt kijken!