https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/180284-5bb5650163ccaf96abad10ff976871a3288e7e6c/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

De brief die nooit verzonden werd (1960)

12 Angst
Deze Russische klassieker van Michail Kalatozov (Als de kraanvogels overvliegen, Soy Cuba) was onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes en werd digitaal gerestaureerd door Mosfilm.

Bekijk trailer

De brief die nooit verzonden werd

12 Angst
93 minuten 1960

Filmposter De brief die nooit verzonden werd

Deze Russische klassieker van Michail Kalatozov (Als de kraanvogels overvliegen, Soy Cuba) was onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes en werd digitaal gerestaureerd door Mosfilm.

Van de drie films die Michail Kalatozov draaide met cameraman Sergej Oeroesevski is De brief die nooit verstuurd werd de minst bekende titel. Hun films Als de kraanvogels overvliegen en Soy Cuba zouden beroemder worden. De brief handelt over een expeditie van vier jonge geologen naar de afgelegen Siberische wildernis, op zoek naar het kostbare diamant. In een van de hoofdrollen Tatjana Samojlova, de actrice uit Als de kraanvogels overvliegen en op dat moment hard op weg om een van de nieuwe sterren van de Sovjet-cinema te worden. De brief die nooit verstuurd werd lijkt op het eerste gezicht een avonturenfilm in de sociaal-realistische traditie, maar gaandeweg neemt de film een andere wending. De Sovjet-mens blijkt niet opgewassen tegen de ontketende Siberische natuur, wanneer een enorme bosbrand het viertal dwingt tot een vlucht voor hun leven. Veteraan cameraman Oeroesevski is ook nu weer in zijn element, met virtuoos gebruik van de handcamera in de scènes waarin de geologen zich een weg banen door de brandende taiga. De jonge Andrej Tarkovski probeerde vergeefs hem te strikken voor De jeugd van Ivan maar liet zich wel door hem inspireren voor de vormgeving van zijn speelfilmdebuut. De film was onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes en werd digitaal gerestaureerd door Mosfilm.

Regisseur De brief die nooit verzonden werd

Michail Kalatozov

Schrijvers De brief die nooit verzonden werd

Onbekend

Cast De brief die nooit verzonden werd

Galina Kozhakina
Evgeniy Urbanskiy
Boris Kozhukhov
Tatjana Samojlova

Alternatieve titels

De brief die nooit verzonden werd

Neotpravlennoje pismo

De brief die nooit verzonden werd

Wil jij weten waar De brief die nooit verzonden werd op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De brief die nooit verzonden werd draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De brief die nooit verzonden werd informatie

Benieuwd waar De brief die nooit verzonden werd over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De brief die nooit verzonden werd. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De brief die nooit verzonden werd al heeft ontvangen.

De brief die nooit verzonden werd trailer

Benieuwd of De brief die nooit verzonden werd iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De brief die nooit verzonden werd jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De brief die nooit verzonden werd kunt kijken!