Dag van de Korte Film (junior) (2021)

Dag van de Korte Film (junior)

50 minuten 05-08-2021
Op de kortste dag van het jaar, 21 december, organiseren de Nederlandse filmtheaters, Go Short, het International Film Festival Rotterdam en het Nederlands Film Festival voor de zevende keer de Dag van de Korte Film. In dit programma zie je de beste korte films van het afgelopen jaar. Zie jonge, talentvolle makers van de toekomst aan het werk in deze veelzijdige compilatie. We vertonen zowel het programma voor volwassenen als kinderen (geschikt voor de leeftijd 4+). One Man, Eight Cameras Een man in een ronde kamer onderzoekt een curieus fenomeen, waarbij acht verschillende versies van hemzelf een veelkleurige wereld zullen vormen. Naren Wilks 2015, Verenigd Koninkrijk, 3 min. A Kuap Een klein dikkopje blijft alleen achter in de vijver. Op één of andere manier is hij geen kikker geworden. Maar niet getreurd, de lente komt wel terug in dit simpele maar vrolijke sprookje over opgroeien. Nils Hedinger 2018, Zwitserland, 7 min. Island Op een klein eiland ontmoeten een aantal exotische schepsels elkaar. Max Mörtl & Robert Löbel 2017, Duitsland, 3 min. Snail The Painter Wat gebeurt er wanneer je geel en blauw mengt? Een kleurrijk experiment over het magische plezier van kleuren mengen. Manuela Vladi? Maštruko 2018, Kroatië, 7 min. Running Lights Twee broertjes zitten samen in de bus. De bus maakt plotseling een noodstop en de jongens willen weten wat er aan de hand is. Vanuit het raam zien ze dat er een haas is aangereden. Ze besluiten het dier mee te nemen om te begraven. Maar wat gebeurt er eigenlijk als iemand doodgaat? Gediminas Siaulys 2017, Litouwen, 11 min. Abraço do Vento In een wereld waar ijzer en aarde samenkomen om onverwachte steden te doen ontstaan, blaast de wind leven in de bladeren in een eeuwige cyclus van sterven en wedergeboren worden. José Miguel Ribeiro 2005, Portugal, 3 min. The Bird and The Whale Een jonge walvis die gescheiden leeft van zijn familie ontdekt een opgesloten vogel, de enige overlevende van een schipbreuk. Samen proberen ze op zee te overleven. Carol Freeman 2018, Ierland, 7 min. Blauwe maan Wanneer Zon ontdekt dat Maan ‘s nachts eenzaam is, bedenkt hij samen met de dieren een plan om Maan op te vrolijken. Marsha Onderstijn 2004, Nederland, 2 min. Tekkol Een hond helpt een kip en haar kuikens met het oversteken van de rivier, maar dan laat hij allerlei dieren over zich heen lopen. Jorn Leeuwerink 2016, Nederland, 2 min.

Regisseur Dag van de Korte Film (junior)

Onbekend

Schrijvers Dag van de Korte Film (junior)

Onbekend

Cast Dag van de Korte Film (junior)

Onbekend

Dag van de Korte Film (junior)

Wil jij weten waar Dag van de Korte Film (junior) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Dag van de Korte Film (junior) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Dag van de Korte Film (junior) informatie

Benieuwd waar Dag van de Korte Film (junior) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Dag van de Korte Film (junior). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Dag van de Korte Film (junior) al heeft ontvangen.

Dag van de Korte Film (junior) trailer

Benieuwd of Dag van de Korte Film (junior) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Dag van de Korte Film (junior) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Dag van de Korte Film (junior) kunt kijken!