De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles) (2024)

De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles)

90 minuten 17-06-2024
Op de kortste dag van het jaar, 21 december, organiseren de Nederlandse filmtheaters, Go Short, het International Film Festival Rotterdam en het Nederlands Film Festival voor de zevende keer de Dag van de Korte Film. In dit programma zie je de beste korte films van het afgelopen jaar. Zie jonge, talentvolle makers van de toekomst aan het werk in deze veelzijdige compilatie. We vertonen zowel het programma voor volwassenen als kinderen Human Nature (Sverre Fredriksen 2019, 2 min.) Als je de rollen van mensen en dieren eens omdraait, kom je in een wereld terecht waarin dieren met hun huismensjes naar de mensenarts gaan. En besef je pas goed hoe merkwaardig wij omgaan met dieren. Wereldpremiere Toronto International Film Festival 2019 Nominatie Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2019 En Route (Marit Weerheijm 2019, 11 min.) Wanneer Inay (9) samen met haar broertje mee op pad moet met haar vader, doet ze er alles aan om de route te vertragen. Ze weet namelijk dat als ze te laat komt, ze beloond zal worden met een lading zoete toetjes. Première NFF, Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2019 Vader (Isabel Lamberti 2019, 24 min.) Vader’ onderzoekt de relatie tussen een vader en zijn bijna volwassen zoon, die hij al bijna zes jaar niet meer heeft gezien. Vader Bob neemt Shakur mee op een roadtrip om hun band te versterken. Tussendoor belt hij met zijn vriendin om te kunnen reflecteren op het verleden. Wereldpremière: Locarno Film Festival Nominatie Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire 2019 Mind My Mind (Floor Adams 2019, 30 min.) Wat gebeurt er in het hoofd van iemand met autisme? Hoe komen indrukken binnen en worden deze verwerkt? Deze ontroerende animatiefilm brengt het verhaal van Chris, een man met autisme, die reageert op de sociale en emotionele uitdagingen in zijn leven, zoals een feestje of een date. Mind My Mind werd al diverse malen bekroond op internationale festivals en ontving o.a. de publieksprijzen op Go Short en Anima. Floor Adams werd op het Tribeca Film Festival genomineerd voor Best Animated Short. The Walking Fish (Thessa Meijer 2019, 19 min.) Een ambitieuze amfibievis wil de mensenwereld ontdekken. Haar verlangen is zo sterk, dat ze transformeert in een mens. Maar zelfs als jonge vrouw blijft ze streven naar meer. Zal ze ooit tevreden zijn? Nominatie VEVAM Go Short Award 2019 Nominatie Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2019 Oscarinzending Nederland Korte Film

Regisseur De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles)

Onbekend

Schrijvers De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles)

Onbekend

Cast De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles)

Onbekend

De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles)

Wil jij weten waar De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles) informatie

Benieuwd waar De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles) al heeft ontvangen.

De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles) trailer

Benieuwd of De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles) kunt kijken!