De dijk is dicht (2013)

AL

De dijk is dicht

AL
100 minuten Amusement 2013
Oorlogsdrama over de jonge boer Bert Verbloeme die in 1944 bij het bombardement van West-Kapelle, een van de geallieerde bombardementen op de dijken van Walcheren, zijn vrouw heeft verloren. Na de bevrijding keert hij terug en dreigt verzwolgen te worden door zijn verdriet. Uiteindelijk hervindt hij door het contact met de dorpsbewoners zijn even- wicht en wilskracht, zodat ook hij een bijdrage kan leveren aan de drooglegging en wederopbouw van het van het zwaar geteisterde land. De dijk is dicht, de eerste grote productie na de oorlog, werd gemaakt door twee werknemers van Polygoon-Profilti, bekend van de bioscoopjour- naals: redacteur Anton Koolhaas en cameraman Piet Buis. Het was de laatste van een reeks speelfilms en gedramatiseerde documentaires over de Tweede Wereldoorlog, opgenomen en uitgebracht in de eerste jaren na de bevrijding. Daarna verwaterde de aandacht voor de oorlog in de bioscopen.

Regisseur De dijk is dicht

nvt

Schrijvers De dijk is dicht

Onbekend

Cast De dijk is dicht

Onbekend

Filmagenda van De dijk is dicht

De dijk is dicht

Wil jij weten waar De dijk is dicht op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De dijk is dicht draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De dijk is dicht informatie

Benieuwd waar De dijk is dicht over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De dijk is dicht. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De dijk is dicht al heeft ontvangen.

De dijk is dicht trailer

Benieuwd of De dijk is dicht iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De dijk is dicht jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De dijk is dicht kunt kijken!