De dijk is dicht

De dijk is dicht

Amusement 2013
Deze Nederlandse filmklassieker uit 1950 vertelt het verhaal van Bert Verbloeme (een jonge Kees Brusse). Hij is zijn vrouw verloren bij het bombardement van Westkapelle in 1944, belandt daardoor in een diepe depressie en neemt niet meer deel aan het leven. Wanneer hij jaren later terugkeert en ziet hoe hard er gewerkt wordt aan de wederopbouw van Westkapelle, raakt hij diep onder de indruk van de veerkracht van de mensen die er alles aan doen om er gezamenlijk weer iets van te maken. De dijk is dicht is de enige speelfilm van schrijver, journalist en latere directeur van de Filmacademie Anton Koolhaas. De zwart-witfilm wordt gezien als eerste grote Nederlandse productie van na de Tweede Wereldoorlog. Gekochte tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Geregisseerd door

nvt

Schrijvers

Onbekend

Cast

Kees Brusse
Henny Alma
Jan Teulings
Kitty Knappert

Bioscoopagenda van De dijk is dicht

De dijk is dicht

Wil jij weten waar De dijk is dicht op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De dijk is dicht draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De dijk is dicht informatie

Benieuwd waar De dijk is dicht over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De dijk is dicht. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De dijk is dicht al heeft ontvangen.

De dijk is dicht trailer

Benieuwd of De dijk is dicht iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De dijk is dicht jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De dijk is dicht kunt kijken!