De Dirigent

De Dirigent

137 minuten Drama, Romantiek 25-10-2018
MovieMeter: 3,42
Biopic over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico. Antonia Brico wordt in 1902 als Wilhemina Wolthius in Rotterdam geboren, maar verhuist in 1908 met haar adoptieouders naar Californië. Na een muzikale opleiding in de VS vertrekt ze in 1927 naar het conservatorium in Berlijn, waar ze als eerste Amerikaanse in 1929 afstudeert. In 1930 debuteert ze als eerste vrouwelijke dirigente voor het Berlijns Filharmonisch Orkest; in 1938 is ze de eerste vrouw die voor het New York Filharmonisch Orkest staat. Haar bewogen leven staat ook verder, met succes, in het teken van het veroveren van een plaats en die te behouden, in de door mannen gedomineerde dirigentenwereld.

Geregisseerd door

Maria Peters

Schrijvers

Maria Peters

Cast

Benjamin Wainwright
Christanne de Bruijn
Richard Sammel
Scott Turner Schofield
Seumas F. Sargent

Alternatieve titels

De Dirigent

The Conductor

Bioscoopagenda van De Dirigent

De Dirigent

Wil jij weten waar De Dirigent op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Dirigent draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Dirigent informatie

Benieuwd waar De Dirigent over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Dirigent. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Dirigent al heeft ontvangen.

De Dirigent trailer

Benieuwd of De Dirigent iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Dirigent jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Dirigent kunt kijken!