https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/81453-dc2ecea2cc053279f70270fd351c40b678b2797e/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

De Dirigent (2018)

12 Geweld
Antonia Brico is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen want in die tijd zijn er geen vrouwelijke dirigenten.

De Dirigent

12 Geweld
137 minuten Drama, Romantiek 25-10-2018

Recensies De Dirigent

MovieMeter: 3,42

Filmposter De Dirigent

Antonia Brico is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen want in die tijd zijn er geen vrouwelijke dirigenten.

Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen? De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis.

Bekijk het aanbod van De Dirigent

Regisseur De Dirigent

Maria Peters

Schrijvers De Dirigent

Maria Peters

Cast De Dirigent

Benjamin Wainwright
Christanne de Bruijn
Richard Sammel
Scott Turner Schofield
Seumas F. Sargent

Alternatieve titels

De Dirigent

The Conductor

De Dirigent

Wil jij weten waar De Dirigent op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Dirigent draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Dirigent informatie

Benieuwd waar De Dirigent over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Dirigent. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Dirigent al heeft ontvangen.

De Dirigent trailer

Benieuwd of De Dirigent iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Dirigent jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Dirigent kunt kijken!