Buñuel's Prisoners (1999)

Buñuel's Prisoners

73 minuten Documentaire 1999

Recensies Buñuel's Prisoners

MovieMeter: 3,16
Film over Las Hurdes, een streek in het westen van Spanje waar ooit een raadselachtige armoede heerste. De Spaanse filmer Luis Buñuel maakte hierover in 1932 een film, Las Hurdes, Tierra Sin Pan (land zonder brood). De filmer schilderde de streek af als een zwarte hel op aarde: een land van honger, ziektes, dwergen, gekken en vroeg oude vrouwen. Een land dat door God vergeten was. Anno 1999 rust er nog altijd een vloek op de film en vechten de bewoners nog steeds tegen de zwarte legende die over hun gebied de ronde doet. Met een filmdoek en een kopie van Buñuels film strijkt in 1999 wederom een kleine filmploeg neer in Las Hurdes. Op het dorpsplein wordt de film vertoond en vormen de prachtige verhalen van de bewoners en hun soms zeer heftige reacties op de meer dan 60 jaar oude film, waar ze al dan niet zelf nog een rol in hebben gespeeld, een vertrekpunt voor een nieuw beeld van de bewoners van de streek.

Regisseur Buñuel's Prisoners

Ramón Gieling

Schrijvers Buñuel's Prisoners

Ramón Gieling

Cast Buñuel's Prisoners

Onbekend

Alternatieve titels

De Gevangenen van Buñuel

Buñuel's Prisoners

Filmagenda van Buñuel's Prisoners

Buñuel's Prisoners

Wil jij weten waar Buñuel's Prisoners op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Buñuel's Prisoners draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Buñuel's Prisoners informatie

Benieuwd waar Buñuel's Prisoners over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Buñuel's Prisoners. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Buñuel's Prisoners al heeft ontvangen.

Buñuel's Prisoners trailer

Benieuwd of Buñuel's Prisoners iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Buñuel's Prisoners jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Buñuel's Prisoners kunt kijken!