https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/118329-82e0093d6ed214547fd9a813ae63d702e688c2d3/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

De GVR (OV) (2016)

6
In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahls wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sophie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld.

De GVR (OV)

6
117 minuten Familie 20-07-2016

Filmposter De GVR (OV)

In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahls wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sophie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld.

In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahls wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sofie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoert. Maar Sofie heeft niets te vrezen; het is De Grote Vriendelijke Reus (Oscarwinnaar Mark Rylance). Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met De GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen. De verfilming is in handen van de legendarische regisseur Steven Spielberg in samenwerking met Disney. Het is de eerste film van Spielberg waarbij het team achter kaskraker E.T. weer betrokken is. Het boek won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren.

Bekijk het aanbod van De GVR (OV)

Regisseur De GVR (OV)

Steven Spielberg

Schrijvers De GVR (OV)

Onbekend

Cast De GVR (OV)

Bill Hader
Mark Rylance
Rebecca Hall
Ruby Barnhill

Filmagenda van De GVR (OV)

De GVR (OV)

Wil jij weten waar De GVR (OV) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De GVR (OV) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De GVR (OV) informatie

Benieuwd waar De GVR (OV) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De GVR (OV). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De GVR (OV) al heeft ontvangen.

De GVR (OV) trailer

Benieuwd of De GVR (OV) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De GVR (OV) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De GVR (OV) kunt kijken!