De jeugd van Ivan

Digitaal gerestaureerde klassieker van Andrej Tarkovski terug in de landelijke bioscopen.

Bekijk trailer

De jeugd van Ivan

95 minuten Drama 19-09-2019
Digitaal gerestaureerde klassieker van Andrej Tarkovski terug in de landelijke bioscopen.

Tarkovski's eerste speelfilm ging in het Westen in première op het filmfestival van Venetië en won direct de Gouden Leeuw. De geëngageerde film, een persoonlijke getuigenis van een Russische jongen, is nu te zien in een nieuwe restauratie. De ouders van de twaalfjarige Ivan zijn door de nazi's vermoord. Gedreven door haat sluit de jongen zich aan bij een groep partizanen aan het front om tegen de Duitsers te strijden. Tarkovski’s eerste lange film biedt een voor Russische begrippen ongebruikelijke kijk op de Tweede Wereldoorlog. Het is geen conformistische sovjetoorlogsfilm vol heroïsche wapenfeiten maar een geëngageerde, persoonlijke getuigenis. Ivan is een Russische jongen, die tegelijkertijd symbool staat voor alle kinderen die slachtoffer worden van oorlogsgeweld – een heden ten dage al te actueel thema. De jeugd van Ivan (1962) viel op door zijn visuele kwaliteiten; de verbeelding van dromen speelt een belangrijke rol. De Sovjetregering was er minder over te spreken, waardoor de film vrijwel geen aandacht kreeg en in een kleine roulatie werd uitgebracht. Nu is zijn meesterlijke debuut te zien in een nieuwe restauratie.

Geregisseerd door

Andrej Tarkovski

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Alternatieve titels

De jeugd van Ivan

Ivanovo detstvo

Bioscoopagenda van De jeugd van Ivan

Helaas draait De jeugd van Ivan niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 19-09-2019.

De jeugd van Ivan

Wil jij weten waar De jeugd van Ivan op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De jeugd van Ivan draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De jeugd van Ivan informatie

Benieuwd waar De jeugd van Ivan over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De jeugd van Ivan. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De jeugd van Ivan al heeft ontvangen.

De jeugd van Ivan trailer

Benieuwd of De jeugd van Ivan iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De jeugd van Ivan jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De jeugd van Ivan kunt kijken!