De Jurk

16 Seks Grof taalgebruik
103 minuten Drama, Komedie, Humor 1996

Recensies De Jurk

MovieMeter: 3,26

Filmposter De Jurk

Tragikomische speelfilm over de levenscyclus van een blauwe zomerjurk met blaadjesmotief. De eerste eigenaresse van de jurk is een oudere vrouw die door het dragen ervan wordt overvallen door een opwinding die haar fataal wordt. Het lot voert het luchtige kledingstuk vervolgens langs een jonge huishoudster, een tienermeisje en een aan lager wal geraakte vrouw. De blauwe jurk raakt niet alleen de levens van haar wisselende draagsters, maar laat ook de verschillende mannen in hun omgeving niet onberoerd.

Bekijk het aanbod van De Jurk

Filmposter Filmposter De Jurk

Regisseur De Jurk

Alex van Warmerdam

Schrijvers De Jurk

Alex van Warmerdam

Cast De Jurk

Henri Garcin
Ariane Schluter
Alex van Warmerdam
Ricky Koole
Ingeborg Elzevier
Margo Dames
Khaldoun Elmecky

Alternatieve titels

De Jurk

The Dress

Filmagenda van De Jurk

De Jurk

Wil jij weten waar De Jurk op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Jurk draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Jurk informatie

Benieuwd waar De Jurk over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Jurk. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Jurk al heeft ontvangen.

De Jurk trailer

Benieuwd of De Jurk iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Jurk jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Jurk kunt kijken!