De Kracht van Filmmuziek (2023)

De Kracht van Filmmuziek

120 minuten 24-09-2023
FILMCURSUS DE KRACHT VAN FILMMUZIEK Donderdagen; 10 en 24 november, 8 en 22 december 2022 Prijs: 45,00 incl. koffie en thee Aanvang: 19.15 Einde: 21.00 uur  We zijn geneigd film te zien als een visueel medium, maar hoe anders zouden beelden werken als er geen geluid bij zat of als de componist voor net iets andere muziek had gekozen? Filmmuziek en –geluid worden ondergewaardeerd, vindt filmcriticus, componist en pianist Kevin Toma. Muziek en geluid worden vaak als een aanvulling gezien, terwijl ze een wezenlijk onderdeel van de film zijn en het ritme en de emotionele zeggingskracht sterk beïnvloeden. Met de vierdelige cursus DE KRACHT VAN FILMMUZIEK hoopt Toma een lans te breken voor een aandachtigere benadering van filmmuziek. Aan de hand van talrijke prikkelende filmfragmenten onderzoekt hij de betekenisvolle manier waarop muziek, geluid en beeld in elkaar kunnen grijpen. Als toeschouwer zie je de beelden van een film nooit los van de geluiden en de muziek die erbij klinken. Andersom geldt hetzelfde: door de beelden ‘hoor’ je dingen in de muziek die anders onopgemerkt zouden blijven. Hoe kunnen filmmakers van de kracht van filmmuziek profiteren? Wat maakt de ene soundtrack zoveel beter dan de andere? Kevin Toma pluist het met u uit, in een spannende cursus die het plezier van het filmluisteren én -kijken voorop stelt.

Regisseur De Kracht van Filmmuziek

Onbekend

Schrijvers De Kracht van Filmmuziek

Onbekend

Cast De Kracht van Filmmuziek

Onbekend

De Kracht van Filmmuziek

Wil jij weten waar De Kracht van Filmmuziek op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Kracht van Filmmuziek draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Kracht van Filmmuziek informatie

Benieuwd waar De Kracht van Filmmuziek over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Kracht van Filmmuziek. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Kracht van Filmmuziek al heeft ontvangen.

De Kracht van Filmmuziek trailer

Benieuwd of De Kracht van Filmmuziek iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Kracht van Filmmuziek jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Kracht van Filmmuziek kunt kijken!