De krekel (1979)

AL

De krekel

AL
1979
Zeven charmante en muzikale tekenfilms over De Krekel, voor peuters en kleuters. Van de maker van de tijdloze animatiefilms met in de hoofdrol Het Molletje. De gebroken viool: de viool van Krekel is gebroken. Een aardige kever maakt een nieuwe viool. Wanneer Krekel een boom ziet met lege vogelnesten, kan hij meteen de viool testen. Zijn spel lokt de wormen uit de boom en de vogels keren terug. De spin op het koord: Krekel raakt gevangen in een spinnenweb. Zijn muziek wiegt de spin in slaap en Krekel kan zichzelf en andere insecten bevrijden . De peer van de egel: het karretje waarop Egel een peer vervoert maakt veel lawaai en uit de uitlaat komt vieze rook. Daar moet wat aan gedaan worden. De zingende zaag: twee luizen verwoesten met hun zaagtanden de bomen in het bos. Meneer Bij en Krekel jagen hen de struiken in. Het concert van de lieveheersbeestjes: Krekel wordt opgeslokt door een kip. In de buik van de kip speelt Krekel vrolijk verder. De kip voelt zich niet lekker en dokter Muis wordt erbij gehaald. De dans van de cello: Krekel verliest zijn viool in de buik van een grote cello en komt zelf vast te zitten in de cello. Het slaapliedje: met zachte melodietjes wiegt Krekel het bos in slaap. Maar een dikke mestkever verstoort met zijn tuba de rust. Vanaf 3 jaar.

Regisseur De krekel

Zdenek Miler

Schrijvers De krekel

Onbekend

Cast De krekel

Onbekend

De krekel

Wil jij weten waar De krekel op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De krekel draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De krekel informatie

Benieuwd waar De krekel over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De krekel. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De krekel al heeft ontvangen.

De krekel trailer

Benieuwd of De krekel iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De krekel jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De krekel kunt kijken!