De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a (2024)

De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a

22-05-2024
"Meer dan 6 miljoen keer gingen zijn strips over de toonbank en dan is het doorgeven naar de volgende generatie(s) nog niet meegerekend. Robert van der Kroft is al meer dan 50 jaar striptekenaar van beroep, tekende voor Disney in de Donald Duck, maar is vooral bekend van zijn schepping Claire en van het duo Sjors en Sjimmie, die hij al snel in twee multiculturele hip-hoppers veranderde.. In zijn boeiende theatercollege De lijn van Robert van der Kroft vertelt hij het publiek alles over de ontwikkeling van de strip, sinds begin vorige eeuw tot heden, en in het bijzonder zijn ervaringen van de afgelopen 50 jaar. De striptekening: je groeit er mee op en ook als (jong)volwassene blijf je ermee omringd. De stripwereld is dan ook bijzonder breed, want in dit spectrum behoren naast de traditionele striptekening onder andere de cartoons, manga, animaties, de comics, games. Ook de filmwereld, waaronder DC Universe of Marvel-films, zijn afgeleid van stripverhalen. Bijna wekelijks is er wel een stripbeurs, een Comic Con of strip gerelateerde film te zien en de bezoekersaantallen liggen in de miljoenen. Ofwel de striptekening is overal aanwezig… Met een eigen herkenbare tekenlijn, het gebruik van kleuren of hoe de cartoons van toen de inspiratie zijn voor de films en wereld van nu: Robert zal voor het eerst in het theater een boekje open doen over deze materie. Een bijzonder kijkje achter de schermen voor jong en oud en dé mogelijkheid om met een schat aan informatie en onverwachte weetjes, blij het theater uit te lopen. Extra speciaal.. iedere bezoeker ontvangt een exclusief mini-stripboekje!"

Regisseur De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a

Onbekend

Schrijvers De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a

Onbekend

Cast De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a

Onbekend

Filmagenda van De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a

De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a

Wil jij weten waar De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a informatie

Benieuwd waar De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a al heeft ontvangen.

De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a trailer

Benieuwd of De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De lijn van Robert van der Kroft, ... tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a kunt kijken!