https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/206078-dd2de817b4c2d3d4ff8254f9ebe0307d24322218/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

De man uit Rome (2023)

16
Als de sceptische onderzoekspriester Filippo vanuit het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp komt om een huilend Mariabeeld te onderzoeken, botst hij hard met de getraumatiseerde dorpsgemeenschap, die zich vastklampt aan hun wonder.

De man uit Rome

16
107 minuten 06-04-2023

Filmposter De man uit Rome

Als de sceptische onderzoekspriester Filippo vanuit het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp komt om een huilend Mariabeeld te onderzoeken, botst hij hard met de getraumatiseerde dorpsgemeenschap, die zich vastklampt aan hun wonder.

In een tijd waarin nepnieuws en leugens het weefsel van onze samenleving ondermijnen, wordt de sceptische priester Filippo (37) door het Vaticaan gestuurd om een vermeend wonder te onderzoeken. Een video van een huilend Mariabeeld ging viral en Filippo, wereldwijd berucht om het ontkrachten van vermeende wonderen, komt naar de grensgemeenschap in Limburg, die in de greep is van een collectief trauma dat zich vier jaar geleden voltrok. Hij krijgt te maken met de eigenaren van het huilende beeldje. Térèse (19), de dochter, is een ongrijpbare zwijgende jonge vrouw, die na ‘de zwarte dag’ niet meer heeft gesproken en die de komst van Filippo ziet als een teken van boven. Zij en haar manipulatieve moeder blijken waardige tegenstanders voor Filippo. Hij is gewend mensen te ondervragen en forensisch onderzoek te doen, maar zijn technocratische aanpak botst met het diepe verdriet van de mensen in het dorp. Bovendien voelt hij zich aangetrokken tot de mysterieuze Térèse. Naarmate hij dichter bij een oplossing van de zaak komt, raakt hij verder verstrikt in het verdriet van het dorp en in een reeks schijnbaar wonderbaarlijke gebeurtenissen, die zijn zekerheden over zijn roeping als priester en als mens onderuithalen.

Bekijk het aanbod van De man uit Rome

Regisseur De man uit Rome

Jaap van Heusden

Schrijvers De man uit Rome

Onbekend

Cast De man uit Rome

Emma Bading
Marie Louise Stheins
Michele Riondino
Raymond Thiry

Filmagenda van De man uit Rome

De man uit Rome

Wil jij weten waar De man uit Rome op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De man uit Rome draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De man uit Rome informatie

Benieuwd waar De man uit Rome over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De man uit Rome. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De man uit Rome al heeft ontvangen.

De man uit Rome trailer

Benieuwd of De man uit Rome iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De man uit Rome jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De man uit Rome kunt kijken!