De mannetjesmaker (1982)

De mannetjesmaker

110 minuten Drama 1982

Recensies De mannetjesmaker

MovieMeter: 3,2

Filmposter De mannetjesmaker

Vanaf het moment dat Ben Mertens door de KVP-politicus Herbert van de Wall binnen de katholieke burelen wordt geïntroduceerd, treedt hij op als public relations man voor de partij en haar grootheden. Hij raakt overwerkt, waarna een morfinebehandeling zijn verslaving inleidt. Hoe meer hij wordt misbruikt door politici en zakenmensen, des te dieper groeit zijn grootheidswaanzin, tot hij tenslotte als een wrak in 1969 wordt opgenomen in de Ursulakliniek, waar hij sterft aan een overdosis morfine. Pogingen om de geneesheer aan te klagen die hem lange tijd aan morfine heeft geholpen stranden in de doofpot. Reconstructie van een Nederlands politiek schandaal uit de jaren zestig.
Filmposter Filmposter De mannetjesmaker

Regisseur De mannetjesmaker

Hans Hylkema

Schrijvers De mannetjesmaker

Onbekend

Cast De mannetjesmaker

Carol van Herwijnen
Gerard Thoolen
Henk van Ulsen
Celia Nufaar
Johan Ooms

De mannetjesmaker

Wil jij weten waar De mannetjesmaker op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De mannetjesmaker draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De mannetjesmaker informatie

Benieuwd waar De mannetjesmaker over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De mannetjesmaker. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De mannetjesmaker al heeft ontvangen.

De mannetjesmaker trailer

Benieuwd of De mannetjesmaker iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De mannetjesmaker jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De mannetjesmaker kunt kijken!