De Matthäus van Naarden (2024)

De Matthäus van Naarden

165 minuten 23-02-2024
In de Goede Week voor Pasen (24 t/m 30 maart 2024) wordt overal in Nederland de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. De meest beroemde en iconische uitvoering is die van de Nederlandse Bachvereniging in Grote Kerk Naarden. Dit is de uitvoering die door leden van de regering en (eens in de 3 jaar) door de minister-president bezocht wordt. Deze uitvoeringen zijn de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een traditie en zijn zelfs in 2021 bijgeschreven als immaterieel erfgoed in Nederland. De Bachvereniging heeft deze Matthäus-Passion opgenomen voor haar ambitieuze videoproject ‘All of Bach’. De ambitie van dit project is om alle werken van Bach op te nemen en met de wereld te delen. In 2024 viert de Nederlandse Bachvereniging het tienjarig bestaan van ‘All of Bach’ en daarom wordt deze opname van de Matthäus-Passion (opgenomen in 2014) vertoond in filmtheaters. Zodat Bachliefhebbers in het hele land óók kunnen genieten van de kwalitatief hoogstaande uitvoering van Bachs meesterwerk. Details opname: Matthäus-Passion door J.S. Bach Nederlandse Bachvereniging Kampen Boys Choir Jos van Veldhoven, dirigent Solisten Coro 1 Benjamin Hulett, evangelist Griet De Geyter sopraan Tim Mead, alt Robert Murray, tenor Andreas Wolf, bas (Jezus) Solisten Coro 2 Lore Binon, sopraan Alex Potter, alt Charles Daniels, tenor Sebastian Noack, bas Uitvoering: Grote Kerk Naarden, 19 april 2014

Regisseur De Matthäus van Naarden

Onbekend

Schrijvers De Matthäus van Naarden

Onbekend

Cast De Matthäus van Naarden

Onbekend

Filmagenda van De Matthäus van Naarden

De Matthäus van Naarden

Wil jij weten waar De Matthäus van Naarden op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Matthäus van Naarden draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Matthäus van Naarden informatie

Benieuwd waar De Matthäus van Naarden over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Matthäus van Naarden. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Matthäus van Naarden al heeft ontvangen.

De Matthäus van Naarden trailer

Benieuwd of De Matthäus van Naarden iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Matthäus van Naarden jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Matthäus van Naarden kunt kijken!