DE MYTHE & DE MEESTER (2021)

DE MYTHE & DE MEESTER

28-10-2021
_____ Regisseur Bart Hölscher is deze middag aanwezig bij de filmvertoning. _____ “Ik ben verliefd op een beeld”, zegt de 86-jarige kosteres van de Sint-Augustinus kerk in het Zuid-Limburgse Elsloo. Met tranen in haar ogen kijkt ze naar Maria, haar moeder Anna en het Jezuskind die samen de wereldberoemde Anna te Drieën van de meester van Elsloo vormen, gedateerd 1480. Ruim tachtig jaar geleden zag de jonge kunsthistoricus Zef Timmers dat dit laatmiddeleeuwse beeld zoveel overeenkomsten had met vier andere beelden uit de regio, dat hier wel eens sprake zou kunnen zijn van één maker of atelier. De fictieve maker noemde hij meester van Elsloo, naar de woonplaats van het grootse en mooiste van de vijf. Waar Timmers zich beperkte tot deze vijf beelden gingen andere kunsthistorici meer en meer beelden toeschrijven aan de meester van Elsloo. Inmiddels bestaat ‘zijn’ oeuvre uit ruim 200 beelden. Een deel hiervan staat nog op hun oorspronkelijke plek in de Limburgse Euregio. Een ander deel bevindt zich in musea als het Louvre in Parijs en het Victoria en Albert museum in Londen. Waarom zijn deze heiligenbeelden ruim 500 jaar later nog altijd in staat om mensen diep te raken? En wie is nou eigenlijk die meester van Elsloo? Was het misschien een stijl die toentertijd in de mode was en hebben tientallen beeldensnijders elkaars werk na proberen te maken? Om dit te onderzoeken volgen we een beeldensnijder die met aanwijzingen van een kunsthistoricus probeert een beeld te maken in de typische Elsloo stijl. Lukt het haar een beeld te maken met een ziel, een beeld waarbij mensen ook zouden kunnen bidden en dat qua stijl past in het oeuvre van de meester van Elsloo? En wordt hiermee het geheim van de meester van Elsloo ontrafeld?

Regisseur DE MYTHE & DE MEESTER

Bart Hölscher

Schrijvers DE MYTHE & DE MEESTER

Onbekend

Cast DE MYTHE & DE MEESTER

Onbekend

Filmagenda van DE MYTHE & DE MEESTER

DE MYTHE & DE MEESTER

Wil jij weten waar DE MYTHE & DE MEESTER op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar DE MYTHE & DE MEESTER draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

DE MYTHE & DE MEESTER informatie

Benieuwd waar DE MYTHE & DE MEESTER over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over DE MYTHE & DE MEESTER. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies DE MYTHE & DE MEESTER al heeft ontvangen.

DE MYTHE & DE MEESTER trailer

Benieuwd of DE MYTHE & DE MEESTER iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de DE MYTHE & DE MEESTER jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij DE MYTHE & DE MEESTER kunt kijken!