https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/202055-1768671d5e2618296faf14ebbd4e2be2aeed0844/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

De Schatten van de Krim (2022)

AL
Over hoe een oeroude collectie uit lang verdwenen beschavingen inzet wordt van het heetste hedendaagse hangijzer in de wereldpolitiek.

Bekijk trailer

De Schatten van de Krim

AL
82 minuten 10-03-2022

Filmposter De Schatten van de Krim

Over hoe een oeroude collectie uit lang verdwenen beschavingen inzet wordt van het heetste hedendaagse hangijzer in de wereldpolitiek.

Al 6 jaar liggen objecten van de rondreizende tentoonstelling ‘De Krim - Goud en geheimen van de zwarte zee’ zonder eigendomschap in de kelders van het Allard Pierson museum in Amsterdam. De in maart 2014 geopende tentoonstelling werd al na een maand gesloten vanwege de annexatie van de Krim door Putin. Sindsdien zijn de objecten staatloos. Van beide kanten ontving het museum direct claims: zowel het Krim Museum als Kiev eisten de schatten op. Zo werden de archeologische vondsten uit de Krim onderdeel van een politiek getouwtrek, waarin Nederland de rol van onvrijwillige scheidsrechter opgelegd kreeg, én waar de emotionele waarde van de schatten in dit langlopende conflict misschien nog wel het aller zwaarst weegt.

Regisseur De Schatten van de Krim

Oeke Hoogendijk

Schrijvers De Schatten van de Krim

Onbekend

Cast De Schatten van de Krim

Onbekend

Alternatieve titels

De Schatten van de Krim

The Treasures of Crimea

De Schatten van de Krim

Wil jij weten waar De Schatten van de Krim op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Schatten van de Krim draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Schatten van de Krim informatie

Benieuwd waar De Schatten van de Krim over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Schatten van de Krim. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Schatten van de Krim al heeft ontvangen.

De Schatten van de Krim trailer

Benieuwd of De Schatten van de Krim iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Schatten van de Krim jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Schatten van de Krim kunt kijken!