https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/167333-e88cff0062637784cfa1c6c77cf4380bfe1a605f/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

De Slag Om De Schelde (2021)

16 Geweld Angst
Op het Zeeuwse Walcheren vechten duizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse piloot en een Zeeuws meisje in het verzet kruisen elkaar.

De Slag Om De Schelde

16 Geweld Angst
124 minuten 05-06-2021

Recensies De Slag Om De Schelde

MovieMeter: 3,5

Filmposter De Slag Om De Schelde

Op het Zeeuwse Walcheren vechten duizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse piloot en een Zeeuws meisje in het verzet kruisen elkaar.

November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

Bekijk het aanbod van De Slag Om De Schelde

Regisseurs De Slag Om De Schelde

Matthijs van Heijningen Jr.

Matthijs van Heijningen

Matthijs van Heijningen jr

Schrijvers De Slag Om De Schelde

Paula van der Oest

Cast De Slag Om De Schelde

Gijs Blom
Jamie Flatters
Susan Radder
Tom Felton
Theo Barklem-Biggs
Scott Reid

Alternatieve titels

De Slag Om De Schelde

The Forgotten Battle

De Slag Om De Schelde

Wil jij weten waar De Slag Om De Schelde op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Slag Om De Schelde draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Slag Om De Schelde informatie

Benieuwd waar De Slag Om De Schelde over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Slag Om De Schelde. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Slag Om De Schelde al heeft ontvangen.

De Slag Om De Schelde trailer

Benieuwd of De Slag Om De Schelde iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Slag Om De Schelde jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Slag Om De Schelde kunt kijken!