De slag om het vrouwenhart

De slag om het vrouwenhart

60 minuten
Hella de Jonge - De maker van Verlies niet de moed heeft een nieuwe documentaire gemaakt De slag om het vrouwenhart. Hella put met deze documentaire uit haar eigen ervaringen. Ze kwam door haar eigen hartproblemen in contact met de, onlangs tot invloedrijkste vrouw van Nederland uitgeroepen, cardiologe Angela Maas en haar collega, de op leefstijl gerichte Janneke Wittekoek. Waarom Hella's film nu? Ooit wees Aletta Jacobs op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. 100 jaar later blijkt dat de diagnose en therapie bij hartfalen bij de vrouw nog steeds is gebaseerd op onderzoek bij mannen. De slag om het vrouwenhart gaat specifiek in op wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem. Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella de Jonge een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied. Het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels-van Mil vormt een rode draad door deze urgente documentaire. De film duurt 60 minuten. Aansluitend is er een Q&A met Freek de Jonge.

Geregisseerd door

Hella de Jonge

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van De slag om het vrouwenhart

De slag om het vrouwenhart

Wil jij weten waar De slag om het vrouwenhart op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De slag om het vrouwenhart draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De slag om het vrouwenhart informatie

Benieuwd waar De slag om het vrouwenhart over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De slag om het vrouwenhart. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De slag om het vrouwenhart al heeft ontvangen.

De slag om het vrouwenhart trailer

Benieuwd of De slag om het vrouwenhart iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De slag om het vrouwenhart jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De slag om het vrouwenhart kunt kijken!