De spiegel

Digitaal gerestaureerde klassieker van Andrej Tarkovski terug in de landelijke bioscopen.

Bekijk trailer

De spiegel

107 minuten Drama, Biografisch 19-09-2019
Digitaal gerestaureerde klassieker van Andrej Tarkovski terug in de landelijke bioscopen.

Dit meest persoonlijke werk van Tarkovski is een mengeling van jeugdherinneringen, nieuwsbeelden en gedichten van Tarkovski's vader, en dé archetypische Tarkovski-film.Tijdens een zware zenuwinzinking herbeleeft de hoofdpersoon zijn jeugd. Beelden van zijn geliefde moeder, zijn eerste vriendinnetje en het huis van zijn kinderjaren trekken voorbij. Nostalgie, weemoed en dromen: Tarkovski noemde De spiegel zijn meest persoonlijke film – wat het publiek niet verhinderde de regisseur boze brieven te schrijven waarin hij gekapitteld werd vanwege ‘het hermetische karakter’ van de film. De film ondervond zo’n weerstand van de Sovjet autoriteiten dat Tarkovski met gedachte speelde om te stoppen met regisseren. Brieven van aanhangers weerhielden hem hier van. In de inleiding van De verzegelde tijd citeert hij zo’n brief: 'Ik ben u dankbaar voor De spiegel. Ik heb precies zo’n jeugd gehad. Hoe kon u dat weten?'Complex is De spiegel zeker: heden en verleden lopen door elkaar, het scenario is grillig en het spel is vaak geïmproviseerd. De spiegel is dan ook dé archetypische Tarkovski-film, waarin de menselijke ziel zich metafysisch verheft boven vriendelijk wuivende korenvelden. 'Ik geloof dat genezing ontstaat door een spirituele crisis', schreef Tarkovski, 'een spirituele crisis is een poging om zichzelf te vinden.'

Geregisseerd door

Andrej Tarkovski

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Alternatieve titels

De spiegel

Zerkalo

Bioscoopagenda van De spiegel

Helaas draait De spiegel niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 19-09-2019.

De spiegel

Wil jij weten waar De spiegel op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De spiegel draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De spiegel informatie

Benieuwd waar De spiegel over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De spiegel. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De spiegel al heeft ontvangen.

De spiegel trailer

Benieuwd of De spiegel iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De spiegel jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De spiegel kunt kijken!