De Vergeten Slag

De Vergeten Slag

D-Day, Operatie Market Garden, het Ardenoffensief, dat is bij iedereen bekend. Maar wie kent de Slag om de Schelde ? Het gevecht dat mede beslissend was voor de bevrijding van Nederland. Boven de Moerdijk misschien niet bekend, maar bij de Zeeuwen zelf toch wel? Waarom heeft de strijd om de Westerschelde, de aanvoerroute naar Antwerpen geen plaats gekregen in ons nationale collectief geheugen? Noch in dat van de Zeeuwen? De bescheidenheid van de Zeeuw? Of de pijnlijke constatering dat er heel veel blunders zijn begaan? Of het feit dat er zoveel slachtoffers zijn gevallen vooral door toedoen van de geallieerden zelf? Of het besef dat Eisenhower en Montgomery wellicht beter mét dan tégen elkaar hadden kunnen vechten? Willen we ons de Slag om de Schelde liever niet te nadrukkelijk herinneren ? In ‘De Vergeten Slag’ wordt door middel van archiefbeelden, ooggetuigenverslagen en interviews met historici en experts een beeld geschetst van deze strijd en de achtergronden ervan. We gaan terug naar de plaatsen, die cruciaal waren voor de Slag om de Schelde. Zo krijgt de zware militaire operatie van het najaar 1944 in Zeeland een plaats in de geschiedenis. Een plaats die ze verdient. Gekochte tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Geregisseerd door

Margot Schotel

Schrijvers

Onbekend

Cast

e.a.
Tobias van Gent
Ingrid Baraitre
Carla Rus
Johan van Doorn

Bioscoopagenda van De Vergeten Slag

Helaas draait De Vergeten Slag niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 23-01-2020.

De Vergeten Slag

Wil jij weten waar De Vergeten Slag op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Vergeten Slag draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Vergeten Slag informatie

Benieuwd waar De Vergeten Slag over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Vergeten Slag. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Vergeten Slag al heeft ontvangen.

De Vergeten Slag trailer

Benieuwd of De Vergeten Slag iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Vergeten Slag jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Vergeten Slag kunt kijken!