https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/188012-007dba91034f105bbec9c740cf7c265b64158174/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

De Vloek van Lughus (2021)

Het is Halloween! Romy en haar jongere broertje Ryan gaan altijd langs de deuren om snoep op te halen. Maar dit jaar niet; Romy vindt zichzelf te oud. Dan verdwijnt Ryan en staat er een heel gek beeldje van Flipje midden in de stad...

De Vloek van Lughus

73 minuten 27-10-2021

Filmposter De Vloek van Lughus

Het is Halloween! Romy en haar jongere broertje Ryan gaan altijd langs de deuren om snoep op te halen. Maar dit jaar niet; Romy vindt zichzelf te oud. Dan verdwijnt Ryan en staat er een heel gek beeldje van Flipje midden in de stad...

Eeuwen geleden – toen magie nog niet was vergeten- was er een plaaggeest actief. Een plaaggeest is, zoals de naam al doet vermoeden, een geest die het leuk vindt om mensen te plagen. Deze specifieke geest liet wensen uitkomen, maar dan wel altijd op een manier waarop mensen het niet bedoelden en zorgde op die manier voor veel chaos. Uiteindelijk werd hij gevangen in een voorwerp en door alles en iedereen vergeten. Tenminste, totdat de plaaggeest ontsnapt op de avond van Halloween 2021 en zichzelf nestelt in het beeld van Flipje. Vanaf dat moment komen alle wensen uit die worden uitgesproken op het Marktplein. Ook als ze volledig onbewust zijn... Het is Halloween! En dat wordt groots gevierd in Tiel. De versierde straten krioelen met enthousiaste kinderen. De veertienjarige Romy en haar vier jaar jongere broertje Ryan zijn er dol op. Het is een traditie dat ze elk jaar samen langs de deuren gaan om snoep op te halen. Maar Romy is gaan twijfelen. Ze is bang dat ze voor schut staat als haar vrienden zien dat ze op haar leeftijd nog met haar jongere broertje langs de deuren gaat. Een poging om haar broerlief subtiel te dumpen en lekker te gaan feesten mislukt. Ryan doorziet haar plan en het loopt uit op een enorme ruzie waarbij Romy naar haar broertje schreeuwt dat ze hem niet meer hoeft te zien. Vanaf dat moment gaat het van kwaad tot erger. Ryan lijkt plots verdwenen . Is hij boos weggelopen of is er wat anders aan de hand? Alles wijst erop dat het beeld van Flipje, midden in de stad, te maken heeft met de plotselinge verdwijning. langzamerhand verandert Tiel in een spookstad waar boze wensen uitgesproken op het Marktplein uit lijken te komen. Romy en haar vrienden moeten alles op alles zetten om de stad weer veilig te maken. En misschien nog wel belangrijker, haar broertje terug te vinden.

Bekijk het aanbod van De Vloek van Lughus

Regisseur De Vloek van Lughus

Sjoerd de Bont

Schrijvers De Vloek van Lughus

Onbekend

Cast De Vloek van Lughus

Tjebbo Gerritsma
Koert-Jan de Bruijn
Rein van Duivenboden
Anne-Marie Jung
Tommy van Lent
Richard Spijkers
Bartho Braat
Mats van Heusden
Puck Nieuwpoort
Rayan Belrhazi Alaoui

Filmagenda van De Vloek van Lughus

De Vloek van Lughus

Wil jij weten waar De Vloek van Lughus op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Vloek van Lughus draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Vloek van Lughus informatie

Benieuwd waar De Vloek van Lughus over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Vloek van Lughus. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Vloek van Lughus al heeft ontvangen.

De Vloek van Lughus trailer

Benieuwd of De Vloek van Lughus iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Vloek van Lughus jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Vloek van Lughus kunt kijken!