De vloer op (2022)

De vloer op

90 minuten 28-05-2022
Donderdag 3 en woensdag 9 januari voert het Liemers College de regie in het filmhuis. 3 januari gaan leerlingen van de theaterklas De Vloer Op. Zij improviseren, zoals bij het bekende tv-programma. De recette gaat naar een project in Bosnië. Op 9 Januari verzorgen leerlingen een filmavond. Zij kiezen de film, regelen PR, techniek, entree én staan achter de bar. Iets totaal nieuws in Filmhuis Zevenaar. Op donderdagavond 3 januari gaan leerlingen van het Liemers College een avond De Vloer Op. Helemaal door henzelf georganiseerd en uitgevoerd. De leerlingen zitten in de theaterklas of hebben erin gezeten. Pubers van een jaar of 16 die het erg leuk vinden om na schooltijd met toneel bezig te zijn. Net zoals bij het gelijknamige tv-programma brengen de leerlingen de scènes geheel geïmproviseerd. Er is dus vooraf niks afgesproken of ingestudeerd. De spelleider legt de situatie kort uit, benoemd de personages en de spelers beginnen. De factor tijd is daarbij cruciaal. Zij krijgen maar tien minuten per scène en moeten in die tijd van niets iets maken. Dat kan dus ongelofelijk mislukken of juist uitlopen tot iets prachtigs. Dit alles gebeurt in het kader van de Liemers College Award. Deze wordt uitgereikt aan leerlingen die zich onderscheiden in hun studie of op maatschappelijk, sportief of cultureel gebied. Leerlingen zetten op eigen initiatief een project op en voeren het uit. Zo leren leerlingen onder andere hun verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandigheid op te treden. De opbrengst van de kaartverkoop van De Vloer Op gaat naar een heel speciaal project. Een weeklang gaan leerlingen van het Liemers College naar Bosnië om daar basisscholen op te knappen zodat klaslokalen weer een verzorgde en warme uitstraling krijgen. Bosnische kinderen krijgen zo een prettiger schooltijd en genieten meteen van een fantastische week. Even hebben ze even geen zorgen over geld of kou en kunnen ze weer heerlijk kind zijn. Maar daar is dus veel geld voor nodig, geld om in Bosnië verf en materialen te kopen, zodat ook de plaatselijke economie wordt gesteund. Voor meer informatie: xoxsanne@hotmail.com of www.outofarea.nl/Liemerscollege. Entree € 6,00

Regisseur De vloer op

Onbekend

Schrijvers De vloer op

Onbekend

Cast De vloer op

Onbekend

De vloer op

Wil jij weten waar De vloer op op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De vloer op draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De vloer op informatie

Benieuwd waar De vloer op over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De vloer op. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De vloer op al heeft ontvangen.

De vloer op trailer

Benieuwd of De vloer op iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De vloer op jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De vloer op kunt kijken!