https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/217700-d649e0b7146161e60075d17f9c85f3c436fbf84a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

De Wereld van Carlijn (2024)

AL
Het maakproces van kunstenaar Carlijn Kingma's nieuwste project, vanaf de eerste stip op papier tot de expositie op de Biënnale van Venetië.

De Wereld van Carlijn

AL
92 minuten 28-03-2024

Filmposter De Wereld van Carlijn

Het maakproces van kunstenaar Carlijn Kingma's nieuwste project, vanaf de eerste stip op papier tot de expositie op de Biënnale van Venetië.

De Nederlandse cartograaf Carlijn Kingma is een opkomende ster in de wereld, te vergelijken met M.C. Esscher en Piranesi. Ze tekent ideeënwerelden, of zoals ze zelf zegt, kaarten van de soms ondoorgrondelijke werkelijkheid waarin we leven. Carlijn gaf filmmaker Ariane Greep toestemming haar te volgen vanaf de eerste dag dat ze begon met het tekenen van haar nieuwste project ‘Het Waterwerk van ons geld’, een gedetailleerde kaart van ons financiële stelsel. Geduld lijkt het sleutelwoord te zijn in dit documentaire-portret, dat Kingma volgt vanaf de eerst stip op papier tot de expositie op de Biënnale van Venetië, waar Carlijn Nederland vertegenwoordigt. De camera toont van dichtbij haar creatieve worsteling tijdens het tekenen en ook haar strijd om de onrechtvaardigheid van het huidige monetaire systeem bloot te leggen; de rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer. De tekening leidt tot veel discussies, de kranten schrijven vol lof over haar en ze wint meerdere prijzen, waaronder de Meestervertellerprijs, de Amsterdamprijs voor de Kunst en de Dutch Design Award. De Architectuur Biënnale in Venetië zet Carlijn internationaal op de kaart.

Bekijk het aanbod van De Wereld van Carlijn

De Wereld van Carlijn De Wereld van Carlijn De Wereld van Carlijn De Wereld van Carlijn
Filmposter Filmposter De Wereld van Carlijn

Regisseur De Wereld van Carlijn

Ariane Greep

Schrijvers De Wereld van Carlijn

Onbekend

Cast De Wereld van Carlijn

Onbekend

Filmagenda van De Wereld van Carlijn

De Wereld van Carlijn

Wil jij weten waar De Wereld van Carlijn op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De Wereld van Carlijn draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De Wereld van Carlijn informatie

Benieuwd waar De Wereld van Carlijn over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De Wereld van Carlijn. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De Wereld van Carlijn al heeft ontvangen.

De Wereld van Carlijn trailer

Benieuwd of De Wereld van Carlijn iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De Wereld van Carlijn jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De Wereld van Carlijn kunt kijken!