https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/110947-ed0c075dd8e65a3f15d570c761e73a075d10995c/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Dead Man (2017)

12 Geweld Angst
Mystieke western waarin William Blake (Johnny Depp) rond 1850 naar het westen van de Verenigde Staten reist waar hij door een indiaan wordt aangezien als de reïncarnatie van de Engelse dichter William Blake.

Bekijk trailer

Dead Man

12 Geweld Angst
121 minuten Drama, Fantasie, Western 09-02-2017

Recensies Dead Man

MovieMeter: 3,55
Metacritic: 62,1
Rotten Tomatoes 71

Filmposter Dead Man

Mystieke western waarin William Blake (Johnny Depp) rond 1850 naar het westen van de Verenigde Staten reist waar hij door een indiaan wordt aangezien als de reïncarnatie van de Engelse dichter William Blake.

Mystieke western waarin William Blake (Johnny Depp) rond 1850 naar het westen van de Verenigde Staten reist waar hij door een indiaan wordt aangezien als de reïncarnatie van de Engelse dichter William Blake. Als William Blake gewond raakt, probeert de indiaan de mysterieuze jongeman op te lappen. Blake is op de vlucht voor een premiejager en de indiaan schiet hem te hulp. Met een klassiek geworden slotscène, geschoten door de Nederlandse cameraman Robby Müller, waarin Johnny Depp in een kano de zee op drijft. Robby Müller zei over Dead Man: ‘Eigenlijk heb ik mijn hart verpand aan die film. We namen hem op in British Columbia, zo'n fascinerend mooi gebied dat als we daar in kleur hadden gedraaid, het Discovery Channel zou zijn geworden (...) Vaak geeft kleur te veel overbodige informatie. Het is net als met gedichten: de woorden die je niet nodig hebt laat je weg bij zwart-wit.’

Regisseurs Dead Man

Jim Jarmusch

Jim Jamusch

Schrijvers Dead Man

Jim Jarmusch

Cast Dead Man

Gary Farmer
Johnny Depp
Lance Henriksen
Crispin Glover

Dead Man

Wil jij weten waar Dead Man op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Dead Man draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Dead Man informatie

Benieuwd waar Dead Man over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Dead Man. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Dead Man al heeft ontvangen.

Dead Man trailer

Benieuwd of Dead Man iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Dead Man jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Dead Man kunt kijken!