https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/171088-37ffc199e2c8ea18a4951f60ae5664ae2ed0eeec/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Dear Comrades! (2021)

12 Angst Geweld Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Dear Comrades!

12 Angst Geweld Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
116 minuten 09-09-2021

Filmposter Dear Comrades!

Lyuda is een lokale partijbestuurder in Novotsjerkassk, een stad in het zuiden van de Sovjet-Unie. Ze is een trouw communist die tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht voor de ideologie van Stalin. Wanneer een arbeidersstaking in de plaatselijke fabriek dreigt, pleit Lyuda voor een hard optreden om het verzet de kop in te drukken. Maar de demonstratie is onvermijdelijk en ook haar opstandige dochter kiest de kant van de arbeiders. De bijeenkomst wordt door de autoriteiten hard neergeslagen. Lyuda is getuige van het bloedbad en de paniek en komt tot het gruwelijke besef dat haar dochter mogelijk is omgekomen. Haar wereldbeeld kantelt. Ondanks de blokkade van de stad, de massale arrestaties en de pogingen van de autoriteiten om het bloedbad te verdoezelen, gaat ze wanhopig op zoek naar haar dochter. Het verhaal van de aangrijpende Russische film Dear Comrades van Andrei Konchalovsky is gesitueerd in de Sovjet-Unie in 1962, ten tijde van Chroesjtsjov, toen een arbeidersstaking bloedig werd neergeslagen. Een geschiedenis die jarenlang in de doofpot werd gestopt. De in prachtig zwart-wit beelden geschoten film werd op het Filmfestival van Venetië bekroond met de speciale juryprijs en is verkozen als de Oscar-inzending voor Rusland.

Regisseurs Dear Comrades!

Andrey Konchalovskiy

Andrei Konchalovsky

Schrijvers Dear Comrades!

Onbekend

Cast Dear Comrades!

Yuliya Vysotskaya
Vladislav Komarov
Andrey Gusev

Filmagenda van Dear Comrades!

Dear Comrades!

Wil jij weten waar Dear Comrades! op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Dear Comrades! draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Dear Comrades! informatie

Benieuwd waar Dear Comrades! over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Dear Comrades!. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Dear Comrades! al heeft ontvangen.

Dear Comrades! trailer

Benieuwd of Dear Comrades! iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Dear Comrades! jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Dear Comrades! kunt kijken!