https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/216435-442080f26bf8dea1139e94a30e690f5e31448af1/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Dearest Fiona (2023)

AL
Beeldend kunstenaar Fiona Tan doet onderzoek in de collectie van Eye Filmmuseum naar stil, documentair archiefmateriaal van voor de jaren twintig.

Dearest Fiona

AL
102 minuten 28-12-2023

Filmposter Dearest Fiona

Beeldend kunstenaar Fiona Tan doet onderzoek in de collectie van Eye Filmmuseum naar stil, documentair archiefmateriaal van voor de jaren twintig.

Een magisch-poëtische tijdreis, die je transporteert naar een onbekende, fascinerende wereld. Notabene die van ons eigen Nederland, maar dan die van een eeuw geleden. De prachtige, nooit eerder vertoonde, archiefbeelden komen in onze tijd bijna onwerkelijk over. In de winter is al het water stijf bevroren en speelt het leven zich af op het ijs. Kinderen zijn volwassenen in de dop en al het werk wordt met de hand gedaan.Een hypnotiserende voice-under citeert uit brieven die haar vader aan Fiona schreef toen ze ging studeren in Amsterdam. De brieven vangen intieme momenten in het leven van de familie, de zorgen die hij maakt over zijn dochter, maar reflecteren ook op de gebeurtenissen in de wereld. China en Rusland beheersen het nieuws, een kabinet valt over het milieu. Alsof sinds de jaren tachtig er niets wezenlijks meer veranderde. Dearest Fiona vormt een poëtische reis door de tijd, een reis doordrenkt met gevoel en nostalgie. Op een wonderschone manier resoneren de beelden van begin vorige eeuw met de verhalen van haar vader aan het eind van die eeuw. Ze werken op elkaar in en raken zo niet alleen de geschiedenis, maar ook onze eigen tijd. Fiona Tan, is een wereldvermaard Nederlandse kunstenaar, geboren in Indonesië en opgegroeid in Australië. Met haar bejubelde fotofilm Ascent brak ze door in de bioscoop. Ze toont opnieuw haar meesterschap in het creëren van een unieke audiovisuele ervaring die de kijker meesleept in een intieme wereld van persoonlijke en universele geschiedenissen. Het is een liefdevol eerbetoon aan een tijdperk, een familie en een unieke relatie.

Bekijk het aanbod van Dearest Fiona

Dearest Fiona Dearest Fiona Dearest Fiona Dearest Fiona Dearest Fiona
Filmposter Filmposter Dearest Fiona

Regisseur Dearest Fiona

Fiona Tan

Schrijvers Dearest Fiona

Onbekend

Cast Dearest Fiona

Onbekend

Filmagenda van Dearest Fiona

Dearest Fiona

Wil jij weten waar Dearest Fiona op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Dearest Fiona draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Dearest Fiona informatie

Benieuwd waar Dearest Fiona over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Dearest Fiona. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Dearest Fiona al heeft ontvangen.

Dearest Fiona trailer

Benieuwd of Dearest Fiona iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Dearest Fiona jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Dearest Fiona kunt kijken!