Degas: Passion for Perfection

Degas: Passion for Perfection

85 minuten 2017
Documentaire over de Franse kunstschilder en beeldhouwer Edgar Degas (1834-1917). Op basis van schriftelijke getuigenissen van vrienden en brieven van Degas zelf, onthult deze documentaire de complexe waarheid achter een van de meest invloedrijke Franse kunstenaars van de negentiende eeuw. We volgen Degas’ levenslange zoektocht naar perfectie, waarbij hij experimenteerde met nieuwe technieken maar ook nauwgezet het werk van oude meesters bestudeerde. Tevreden over zijn werk was Degas zelden, waardoor veel van zijn tekeningen en sculpturen zijn atelier nooit verlieten. Sommige van die werken worden nu tot hoogtepunten in de kunstgeschiedenis gerekend. Met het voortschrijden van de jaren, ging Degas steeds slechter zien. Aan het einde van zijn leven werd de schilder zelfs blind, waarna hij begon hij te beeldhouwen. Maar ook toen bleef Degas experimenteren: zijn inmiddels wereldberoemde ballerina’s werden aangekleed met tule, echt haar en een strik.

Geregisseerd door

David Bickerstaff

Schrijvers

Onbekend

Cast

Trevor Allan Davies

Bioscoopagenda van Degas: Passion for Perfection

Helaas draait Degas: Passion for Perfection niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-2017.

Degas: Passion for Perfection

Wil jij weten waar Degas: Passion for Perfection op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Degas: Passion for Perfection draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Degas: Passion for Perfection informatie

Benieuwd waar Degas: Passion for Perfection over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Degas: Passion for Perfection. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Degas: Passion for Perfection al heeft ontvangen.

Degas: Passion for Perfection trailer

Benieuwd of Degas: Passion for Perfection iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Degas: Passion for Perfection jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Degas: Passion for Perfection kunt kijken!