https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/200958-e98b3f794fb7e209bde5f7d2b17c7dc2a09f6582/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Délicieux (2022)

Angst Grof taalgebruik
Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat kok Pierre Manceron zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.

Délicieux

Angst Grof taalgebruik
112 minuten 09-06-2022

Filmposter Délicieux

Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat kok Pierre Manceron zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.

Délicieux is een innemende Franse kostuumfilm waarin we ontdekken hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood drama. Wanneer kok Pierre Manceron (Grégory Gadebois) zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise (Isabelle Carré) arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant! Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.

Bekijk het aanbod van Délicieux

Regisseur Délicieux

Éric Besnard

Schrijvers Délicieux

Onbekend

Cast Délicieux

Benjamin Lavernhe
Grégory Gadebois
Isabelle Carré

Délicieux

Wil jij weten waar Délicieux op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Délicieux draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Délicieux informatie

Benieuwd waar Délicieux over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Délicieux. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Délicieux al heeft ontvangen.

Délicieux trailer

Benieuwd of Délicieux iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Délicieux jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Délicieux kunt kijken!