Der Amerikanische Freund (1977)

16 Geweld

Der Amerikanische Freund

16 Geweld
120 minuten Misdaad, Mysterie, Crime, Drama, Thriller 1977

Recensies Der Amerikanische Freund

MovieMeter: 3,64
Rotten Tomatoes 91
Metacritic: 79,1

Filmposter Der Amerikanische Freund

De Hamburgse lijstenmaker Jonathan Zimmerman krijgt te horen dat hij aan leukemie lijdt. Tom Ripley, een Amerikaanse kunsthandelaar, die tussen New York en Hamburg een duistere handel drijft in valse schilderijen maakt hiervan gebruik. Hij brengt Zimmerman in contact met één van zijn maffia vriendjes. Die biedt Zimmerman een kwart miljoen als deze bereid is in Parijs een mafioso neer te schieten. Met dit geld zou hij zijn vrouw en kinderen in goede doen achterlaten. Zimmerman gaat op het aanbod in, niet wetende dat hij in een nachtmerrie van verraad en bedrog terecht zal komen.
Filmposter Filmposter Der Amerikanische Freund

Regisseur Der Amerikanische Freund

Wim Wenders

Schrijvers Der Amerikanische Freund

Wim Wenders

Patricia Highsmith

Cast Der Amerikanische Freund

Bruno Ganz
Dennis Hopper
Samuel Fuller
Lisa Kreuzer
Gérard Blain

Alternatieve titels

Der Amerikanische Freund

The American Friend

Filmagenda van Der Amerikanische Freund

Der Amerikanische Freund

Wil jij weten waar Der Amerikanische Freund op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Der Amerikanische Freund draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Der Amerikanische Freund informatie

Benieuwd waar Der Amerikanische Freund over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Der Amerikanische Freund. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Der Amerikanische Freund al heeft ontvangen.

Der Amerikanische Freund trailer

Benieuwd of Der Amerikanische Freund iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Der Amerikanische Freund jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Der Amerikanische Freund kunt kijken!